Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Aanslag bij kickbokser Jamal Ben Saddik: daders laten boodschap achter

Het is niet de eerste keer dat criminelen het hebben voorzien op (panden van) de kickbokser.

Jamal Ben Saddik

Het lijkt maar niet rustig te worden rondom de Belgische kickbokser Jamal Ben Saddik. Keer op keer worden er aanslagen gepleegd op panden gelieerd aan de vechtersbaas of zijn familie. Dit keer was zijn sportschool in Antwerpen doelwit.

De opening van Saddiks kakelverse kickboksschool staat gepland voor januari 2023, maar vannacht om 02.20 uur werd er zwaar vuurwerk tot ontploffing gebracht bij het pand. Of de aanslag specifiek om hem gericht was? Daarover bestaat geen twijfel. De daders lieten namelijk met graffiti een boodschap achter: "Dood JBS Dede Dief."

'Dede' betekent 'dood' op z'n straattaals. De afkorting 'JBS' staat voor Jamal Ben Saddik. Klare taal dus.

Vaker richtpunt

Afgelopen zomer was een woning/bedrijf in het Belgische Deurne al doelwit van een aanslag. Er zou een explosie hebben plaatsgevonden en zijn geschoten op Bens Handcarwash, een wasstraat die kort voor de aanslag nog in handen was van de familie van de Belgische kickbokser.

En de familie Ben Saddik was vaker het richtpunt van aanslagen. Zo werd een woning in de Belgische plaats Borgerhout al eerder doelwit, evenals een aan Ben Saddik gelinkt pand in Borsbeek en een restaurant in Antwerpen dat eigendom is van een van Jamals broers.

Drugsmilieu

Het vermoeden bestaat dat de aanslagen op Jamal en zijn familieleden te maken hebben met de Antwerpse drugscriminaliteit. De kickbokser wordt wel vaker gelinkt aan de Belgische onderwereld.

Eerder schreef het Belgische Nieuwsblad dat Jamals broer 'Urbanus' er volgens meerdere bronnen van wordt beschuldigd een lading cocaïne te hebben verduisterd. Jamal Ben Saddik zelf ontkent elke betrokkenheid bij het criminele circuit, zo stelde hij afgelopen zomer in een officieel persbericht.

Ondanks dat lijkt er maar geen einde te komen aan alle aanslagen, met de explosie bij zijn sportschool als meest recente bewijs daarvan.

Misdaad
  • AD
  • Bruno / Brunopress.nl