Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De lijntjes met Nederland van een levensgevaarlijke drugscrimineel

Eind januari vond er in Nijmegen een explosie plaats bij de woning van een neef van de Irakees-Koerdische drugshandelaar Rawa Majid (37). De voortvluchtige crimineel wordt in Zweden gezocht voor zware misdrijven. Het incident in de Gelderse stad is niet de enige Nederlandse link in dit verhaal. Rawa’s (half)broer werd hier onlangs veroordeeld tot twee jaar cel wegens drugsdelicten.

Rawa Majid

In nacht van zaterdag 27 op zondag 28 januari schrikken buurtbewoners rond 01.25 uur wakker als er een explosie plaatsvindt bij een woning aan de Voorstenkamp in Nijmegen. De ontploffing veroorzaakt flinke schade aan de voordeur en aan een ruit van het pand. De bewoners zijn thuis op het moment van de explosie, maar mede doordat ze niet op de begane grond aanwezig zijn, raakt er niemand gewond. De knal wordt veroorzaakt door zwaar vuurwerk. Enkele buurtbewoners moeten uit veiligheidsoverwegingen tijdelijk hun woning verlaten.

De Foxtrot-bende.

Een op de redactie als betrouwbaar bekendstaande bron meldt aan Panorama dat de explosie gericht is tegen een neef van Rawa Majid, alias de ‘Koerdische Vos’. Majid geeft vanuit Turkije leiding aan de Zweedse criminele organisatie Foxtrot, die in verband wordt gebracht met drugshandel, talloze schietpartijen en bomaanslagen in Zweden én daarbuiten. De neef, met de initialen S.S., zou in Nederland zijn geboren en Koerdische ouders hebben. Hij woont sinds zeker 2014 in Nijmegen. Over een aanleiding voor de aanslag in de Keizerstad is nog niets bekend, maar het is een feit dat in de meerdere conflicten waarin Majid verzeild is geraakt, ook (onschuldige) familieleden het doelwit zijn. Volgens bronnen zou de neef van Majid hebben geholpen bij het verhandelen van drugs voor diens criminele netwerk Foxtrot. Daarnaast zou hij een rivaliserende groep online hebben beledigd. Ook een wraakactie tegen een familielid van Rawa Majid zou een scenario kunnen zijn.

Gouden vos

S.S. heeft onlangs geruime tijd doorgebracht met Rawa Majid en zijn handlangers in de Turkse stad Istanbul. Majid verbleef daar een tijdje in de wijk Maslak en zijn neef postte daarvan een foto op Instagram. Ook is deze neef te zien op een foto waar hij zittend op een bank met een zwarte capuchon over zijn hoofd een gouden ring van een vos draagt. Een cadeautje van de ‘Koerdische Vos’ aan zijn inner circle. Kernleden van de Foxtrot-bende zijn op die manier te herkennen aan deze ‘Golden Fox’.

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

Majid heeft volgens bronnen ook een jongere (half)broer in Nederland, die hier onlangs zou zijn veroordeeld tot twee jaar celstraf wegens drugsdelicten. Dit familielid zou geboren en getogen zijn in Nederland. Hij zou in de herfst van 2023 in een woning in Den Haag zijn opgepakt nadat er door de Zweedse autoriteiten een Europees arrestatiebevel tegen hem was uitgevaardigd. Dezelfde betrouwbare bron zegt: “Op 30 november was er in Zweden het nieuwsbericht dat een naast familielid van Rawa Majid in Den Haag was gearresteerd als gevolg van een samenwerking tussen Zweden en Nederland. Het arrestatiedoelwit was iemand die verdacht werd van een schietpartij in Zweden, en voor zover ik begrepen heb, zijn ze samen gearresteerd. Deze halfbroer slaagde erin om via Duitsland onder de radar te blijven. Toen dook hij op in het Haagse appartement en werd samen met een Zweed gearresteerd.” De tentakels en familiebanden van Majid lijken dus ook tot in Nederland te reiken.

Benieuwd naar de rest van het artikel? Bekijk 'm in de nieuwste Panorama of check het via Blendle.

Misdaad
  • Instagram, Politie Zweden, Google View E.A.