Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Frans Duijts doet onthulling: 'Liters Bacardi per dag'

Hazes junior blijkt niet de enige 'dorstige' volkszanger.

Frans Duijts

In een interview met Story bekent Frans Duijts dat hij wel van een borrel houdt. Sterker: zijn drinkgedrag is in het verleden weleens uitgegroeid tot serieus probleem, vertelt hij.

Aanleiding voor deze onthulling was de docu van Hazes junior. In de vijfdelige serie zien we de jonge zanger openhartig vertellen over drank- en cocaïnegebruik. De schokkende beelden van een beschonken en verslaafde Dreetje werkten als "een spiegel", legt Duijts uit.

Arrogantie en liters Bacardi

Zelf tikte hij namelijk ook behoorlijk wat achterover als beginnend artiest. Frans: "Dagelijks dronk ik met gemak liters Bacardi weg." Soms stond hij ook onder invloed op het podium. "Je denkt dat je alles aankan, en dat je je alles kunt veroorloven", aldus Frans.

Daarnaast gedroeg hij zich thuis bij tijd en wijlen arrogant en verwaand, waardoor zijn omgeving hem niet trok. Hij was dan naar eigen zeggen thuis ook 'Frans Duijts de artiest'.

Gelukkig voor Frans pikten bepaalde mensen in zijn omgeving zijn divagedrag niet. Vooral zijn vader en echtgenote zetten hem weer met beide beentjes op de grond. "Zij hebben op tijd aan mijn jasje getrokken", legt hij uit. "Ik had niet zoals André alleen maar jaknikkers om me heen. Anders had ik het niet gered."

Giet de volkszanger dan nooit meer een borrel in z'n keel voordat hij op moet treden? Zeker wel. Een wijntje, bijvoorbeeld. "Maar dat is puur om net even iets losser te worden. Het wordt echter nooit meer zoals het ooit was."

Entertainment
  • Story, Shownieuws, D&D
  • EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl