Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Frans Duijts: 'Nooit te klagen gehad over weinig aandacht van vrouwen toen ik te zwaar was'

Dikke Frans, dunne Frans, gespierde Frans - eigenlijk doet elke Frans het wel goed bij de dames, als we Frans mogen geloven.

Frans Duijts

Na de veelbesproken documentaire over André Hazes junior (2022) trad ook Frans Duijts met persoonlijke onthullingen naar buiten. "Dagelijks dronk ik met gemak liters Bacardi weg", aldus Duijts destijds. Soms stond hij ook onder invloed op het podium, stelde hij in weekblad Story. "Je denkt dat je alles aankan, en dat je je alles kunt veroorloven."

Kortom, Frans houdt wel van een borrel. Tel daarbij op: liefde voor shoarma, bitterballen en eigenlijk alles wat er bij de snackbar te halen valt, en je begrijpt waarom Duijts op een gegeven moment rond de 140 kilo was.

Operatie

Dat is inmiddels helemaal anders. De zanger onderging een gastric sleeve-operatie - een manier om de maag te verkleinen - en viel sindsdien al bijna 40 kilo af.

Of hij nóg fitter wordt dat dit? Waarschijnlijk niet. In de Telegraaf onthult Duijts dat zijn vrouw niet van magere mannen houdt. Hij mag van haar niet meer afvallen. "Sowieso heb ik nooit te klagen gehad over weinig aandacht van vrouwen toen ik te zwaar was. Ze vonden me een knuffelbeer", voegt hij daaraan toe.

Frans takelt af en toe heus nog wel iets uit de bruine fruitschaal. Of hij klokt een rummetje naar binnen. Maar echt vreten en zuipen zoals vroeger doet hij niet meer.

Op professioneel vlak is Duijts overigens nog wel veel met borrels bezig. De geboren Tielenaar runt sinds 2019 zijn eigen drankhandel genaamd 5 O’clock.

Entertainment
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / Patrick van Emst