Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ajax-aanvoerder Tadic gewond bij gewelddadige poging tot overval

De aanvaller van Ajax blijkt ook over degelijke verdedigende kwaliteiten te beschikken.

Dusan Tadic

Rijkelui en dure klokjes. Overvallers komen eropaf als vliegen op stront. Dat hebben we de laatste tijd gezien bij de mislukte roofoverval op René van der Gijp, de horlogeroof van Lil Kleine, de gewelddadige overvallen op YouTuber Nikkie de Jager en de familie van voormalig psv-spits Eran Zahavi en ga zo maar door. De volgende in dat rijtje: Dusan Tadic. Dat schrijft de Telegraaf.

Volgens de krant is de Ajax-aanvoerder eind vorige maand slachtoffer geworden van een poging tot roofoverval, waarbij de voetballer lichtgewond is geraakt.

Horloge

Het voorval vond plaats in de nacht van woensdag 27 juli op donderdag 28 juli. Twee gewapende mannen wachtten de voetballer op in de buurt van zijn huis in Amsterdam-Zuid. De overvallers hadden het volgens misdaadverslaggever John van den Heuvel waarschijnlijk op Tadic zijn dure klokje voorzien.

Toen de Servische voetballer uit zijn auto stapte, probeerden de mannen, die beiden een helm droegen, hun slag te slaan. Zonder resultaat. Tadic had direct door dat er iets gaande was en vluchtte weg. Toen hij werd ingehaald door de overvallers, kwam het tot een kort gevecht, waarbij de Ajacied lichtgewond raakte aan zijn hand. Wel slaagde de voetballer erin het vizier van een van de overvallers open te trekken, om hem vervolgens op zijn hoofd te meppen.

Verdachte pizzabezorgers

Enige tijd terug was er al sprake van een verdachte situatie rondom het huis van Dusan Tadic en zijn gezin. Twee 'pizzabezorgers' belden onaangekondigd aan bij het huis, terwijl niemand iets had besteld. Mevrouw Tadic vertrouwde de boel niet en deed dan ook niet open. De politie denkt dat toen mogelijk sprake was van een voorverkenning of een eerdere poging tot overval.

Misdaad
  • de Telegraaf
  • Pro Shots/Stefan Koops