Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Op vakantie met criminelen

Ha, vakantie! Lekker kamperen in eigen land of het vliegtuig pakken naar een tropisch oord. Maar pas op: ook daar ligt een confrontatie met criminelen op de loer.

Op vakantie met criminelen

Eerst was daar het verontrustende nieuws over de Nederlandse vakantieparken. De gemiddelde Nederlander komt er met zijn gezin om een lang weekend of midweek aan de dagelijkse sleur te ontsnappen en een ontspannende duik in het zwembad te nemen. Maar politiecijfers, bekendgemaakt door RTL Nieuws, bevestigen wat al veel langer werd vermoed: ook criminelen houden zich schuil in een chalet.

Op vakantieparken blijken 24 procent meer mensen te wonen die worden verdacht van een strafbaar feit dan gemiddeld. Omdat in veel provincies een goede adresregistratie van huisjes achter de slagboom ontbreekt, kunnen criminelen in alle anonimiteit bijvoorbeeld een wietkwekerij of illegaal bordeel opzetten. Pal tussen de gezinnen met jonge kinderen in!

Verder in het nieuws was de opvallende actie op de vliegvelden Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Twee weken lang (tot en met 31 juli) zijn daar in de vertrekhallen foto’s te zien van acht veroordeelde criminelen die hoogstwaarschijnlijk in het buitenland op de vlucht zijn. Bedoeling is dat reizigers de politie inschakelen als ze de mannen op hun vakantiebestemming tegenkomen.

Mocht u dus toevallig samen aan het ontbijt zitten met Amhased Aksema (46), Lulzim Spahiu (50), Ahmed Ezzat (51), Fathi Atiya (46), Sharif Korz (44), Jan Lanckriet (56), Giovannie Rivera (60) of Cumali Ata (38), stop dan met het smeren van uw croissant en neem contact op met de politie.