Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie geeft vakantie-advies: Allemaal op criminelenjacht

Nog op zoek naar een leuke activiteit voor op vakantie? Ga lekker op criminelenjacht in het buitenland!

Politie geeft vakantie-advies: Allemaal op criminelenjacht

Vanaf vandaag op alle vliegvelden in Nederland: levensgrote portretten van voortvluchtige criminelen. Stuk voor stuk zijn ze veroordeeld voor misdaden in ons kikkerlandje, maar allemaal hebben ze de benen genomen naar het buitenland. Daar baalt justitie natuurlijk nogal van, dus willen ze nog eens extra aandacht genereren voor deze heren, opdat ze toch nog in de boeien geslagen kunnen worden. Dus, staan ze naast u in de ellenlange rij voor Schiphol of stappen ze samen met u het vliegtuig in? Pleeg dan even een belletje met de politie, dan komen zij meteen met man en macht aandraven, want de voortvluchtige criminelen hier zijn geen lieverdjes. Leest u maar mee.

Familie-moord

De meneer op bovenstaande foto is de 38-jarige Cumali Ata. In 2004 vermoordde hij zijn 18-jarige nicht in een hotel in Enschede, waarna hij op de vlucht sloeg. Hij is onherroepelijk veroordeeld voor moord tot een gevangenisstraf van 10 jaar.

Waar moet u zoeken? “Mogelijk zit Cumali Ata in Turkije. Het kan zijn dat hij leeft, werkt en reist onder een valse naam. Het is mogelijk dat Ata zodoende nog in Zwolle, Steenwijk of Dortmund is geweest waar familie van hem woont.”

Waar moet u op letten? “Cumali Ata heeft een Zuid-Europees uiterlijk en draagt mogelijk een baard. Aan de rechterkant van zijn hals heeft hij verschillende moedervlekken.”

Schietpartij op een feestje

Christo Hülters (40) uit Bergen op Zoom is al spoorloos sinds zaterdag 27 juni 2015. Die avond schoot hij tijdens een feestje in Halsteren, waarbij twintig volwassenen en kinderen aanwezig waren, twee mannen van dichtbij neer.

De aanleiding was futiel: volgens verklaringen van getuigen was er in een nabijgelegen speeltuin ruzie tussen de dochter van een van de latere slachtoffers en een neefje van Hülters.

Waar moet u zoeken? “Hij verblijft vermoedelijk wisselend in zowel Marokko en Spanje en mogelijk ook in Nederland.”

Waar moet u op letten? “Hij is 1.84 meter lang, heeft grijs/groene ogen en heeft donkerblond haar. Saillant detail: hij gebruikte in het verleden ook de naam Cristo Hermans. ”

Bonus: “Het Openbaar Ministerie heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding van Christo Hülters.”

Verdwenen dochter

Hasèn Amhased Aksema is bij verstek veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op zijn ex-vrouw Marisse van der Burg en de ontvoering van hun dochter Isra. Op 9 augustus 2004 vermoordt de Libiër Hasèn Amhased Aksema zijn ex-vrouw in het bijzijn van hun destijds 2-jarige dochtertje Isra. Hierna ontvoert hij zijn dochter naar Libië. In november 2006 wordt hij door de Nederlandse rechtbank bij verstek levenslang veroordeeld. In 2007 is het laatste contact geweest tussen de grootouders in Nederland en Isra. Door het tumult dat in Libië is ontstaan, is het contact verloren gegaan.

Waar moet u zoeken? “Het vermoeden is dat hij met zijn inmiddels volwassen dochter en huidige vrouw nog steeds in Libië verblijft.”

Waar moet u op letten? “De foto op deze pagina is van voor 2003. De kans is dus groot dat hij inmiddels een ander uiterlijk heeft.”

De volledige lijst

Staat u op het punt om de tassen in te laden en het thuisfront vaarwel te zeggen? Werp dan nog snel even een blik op de complete lijst met criminelen: de Nationale Opsporingslijst. Zo gaat ook u goed voorbereid op vakantie.

Verantwoordelijk voor een vliegtuigramp

Speciale aandacht voor: Sergey Nikolayevich Dubinskiy (alias Khmuriy). Deze Russische legerleider wordt gezocht in verband met de betrokkenheid van het neerhalen van vlucht MH17. De aanslag op het vliegtuig kostte 298 mensen het leven. Dubinsky is de hoofdverdachte in het proces rond MH17. Ook zijn medeverdachten Igor Vsevolodovich Girkin en Leonid Volodomyrovych staan op de lijst.

“Heeft u Sergey Nikolayevich Dubinskiy gezien of heeft u een vermoeden waar hij nu verblijft, benader hem niet zelf, maar neem contact op met de politie. Bel de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of praat vertrouwelijk met het Team Nationale Inlichtingen via nummer 088 - 661 77 34. Belt u vanuit het buitenland, dan kunt u via dit nummer contact opnemen: +31 79 345 9800. Het onderzoeksteam maakt ook gebruik van een WhatsApp-nummer: +31683559290. U kunt ook via deze weg het onderzoeksteam bereiken."

Misdaad
  • Politie