Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Adios zuiptoerisme: Mallorca zegt ‘basta’ en sluit populaire kroegen

Als het aan Mallorca ligt, wijken zuiptoeristen voortaan uit naar andere oorden. De eerste kroegen en bars zijn al gesloten door de autoriteiten van het Spaanse eiland. Binnenkort volgen er meer.

Mallorca

Nog nooit werd er zo hard opgetreden tegen de groep die liefkozend ‘zuiptoeristen’ genoemd wordt. Mallorca was er klaar mee. Al jaren stoorden de bewoners en autoriteiten van het eiland zich aan de massa’s Nederlanders, Britten en Duitsers, die voet zetten op hun idyllische trots om vervolgens hun hele verblijf te spenderen met wat het best te omschrijven valt als een oorlog tegen hun eigen lever.

Sodom en Gomorrah

Daarnaast kon ook niet alles wat in dit hedendaagse Sodom en Gomorrah gebeurde door de beugel. Zo werd er massaal alcohol verkocht aan minderjarigen, zelfs als die tieners er uitzagen alsof ze al meerdere keren een prullenbak versierd hadden met hun maaginhoud. En die legioenen toeristen, met als enige doel zo lam mogelijk worden, zorgden nogal voor wat overlast.

“We zeggen basta tegen deze vorm van toerisme”, verklaart de minister van Toerisme van Mallorca en een aantal omliggende eilanden. De autoriteiten verklaarden acht bars “uit voorzorg gesloten”, met de kanttekening dat ze rekening moeten houden met een definitieve sluiting. De actie werd mogelijk gemaakt door een antizuiptoerismewet, die sinds begin 2020 van kracht is. Door corona wordt deze nu pas toegepast.

Van de gesloten bars staan er vier in de populaire uitgaansplek Ballermann en vier in het feestwalhalla Magaluf. Ondertussen lopen er nog zo’n negentig onderzoeken naar wetsovertredingen. Mocht je dus op zoek zijn naar een bestemming voor je zuipvakantie: zoek ’t vooral ergens anders dan Mallorca.