Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Openbaar Ministerie in Mallorcazaak: 'Cassatie tegen vrijspraak geen zin'

De 21-jarige hoofdverdachte Sanil B. werd in hoger beroep vrijgesproken van doodslag wegens gebrek aan bewijs. Volgens het OM heeft het geen zin om tegen deze uitspraak in cassatie te gaan.

Sanil B.

*Op de foto: hoofdverdachte Sanil B.

Volgens het OM heeft het geen nut om tegen de vrijspraak van Sanil B. in te gaan, omdat het bij 'cassatie' gaat om of het recht en de wet juist zijn toegepast door het gerechtshof. Het zal dus niet gaan om het opnieuw inhoudelijk behandelen van de zaak rondom de dood van Carlo Heuvelman.

Carlo Heuvelman

De 27-jarige Carlo Heuvelman komt in de zomer van 2021 om het leven na een nacht vol geweld op het Spaanse eiland Mallorca. Het slachtoffer zou door een groep jongens uit Hilversum zijn mishandeld en raakte vervolgens in coma. Enkele dagen later overleed hij.

Groep uit Hilversum

De leden groep uit Hilversum hielden sinds het incident allemaal de lippen stijf op elkaar over wat er precies is gebeurd die beruchte nacht op het feesteiland. Daarnaast waren er ook geen camerabeelden waarop de geweldpleging te zien was. Volgens getuigen werd Carlo nog meerdere malen tegen het hoofd getrapt, terwijl hij al op de grond lag. Er werd op de schoen van hoofdverdachte Sanil B. DNA van Heuvelman aangetroffen, maar volgens de advocaat van B. kon dit allerlei oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een flinke scheldpartij waarbij er speeksel van Carlo op de schoen van Sanil B. terecht is gekomen.

Eerder deze maand werd Sanil B. wegens 'te weinig wettig en overtuigend bewijs' vrijgesproken van doodslag. Dit terwijl het Openbaar Ministerie in hoger beroep wederom een gevangenisstraf van 10 jaar had geƫist. B. werd echter wel gestraft voor openlijke geweldpleging diezelfde nacht tegen een vriend van Carlo Heuvelman. Hij kreeg hier 32 maanden celstraf voor, waarvan 3 voorwaardelijk. Doordat Sanil B. al twee keer achter de tralies had doorgebracht, ging hij vrijuit.

Woensdag kwam het Openbaar Ministerie met het nieuws zich te moeten neerleggen bij de uitspraak van de rechter naar buiten. Het OM zal niet in de zaak rondom Carlo Heuvelman in cassatie gaan.