Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hoofdverdachte Sanil B. vrijgesproken in hoger beroep Mallorcazaak

In de zomer van 2021 kwam de 27-jarige Carlo Heuvelman om het leven op het Spaanse eiland Mallorca. Heuvelman werd 's nachts door een groep jongens uit Hilversum mishandeld en raakte in een coma. Hij overleed enkele dagen later aan de gevolgen van de mishandeling.

Guardia Civil

Toen Carlo al op de grond lag, werd hij volgens getuigen meerdere keren tegen zijn hoofd getrapt door de jongens. De verdachten hielden de lippen stijf op elkaar en er waren geen camerabeelden gemaakt waarop de geweldpleging te zien was. Dit tot grote frustratie van justitie en de nabestaanden van Heuvelman.

Altijd ontkend

Sanil B. - hoofdverdachte in de zaak - ontkende altijd dat hij tegen het hoofd van het slachtoffer heeft aangetrapt. Toch werd B. in november 2022 veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf. De advocaat van Sanil B., Peter Plasman, liet destijds al weten 'goede hoop' te hebben dat het gerechtshof toch een ander oordeel zou gaan vellen. Volgens Plasman kon de verdachte B. zich niet vinden in twee van de gebruikte bewijsmiddelen. Zo zou er een getuigenverklaring zijn en werd er DNA van Carlo Heuvelman aangetroffen op de schoen van Sanil B.

"Over het minuscule DNA-spoortje, dat van speeksel kan zijn, heeft de rechtbank geoordeeld dat dit spoortje door schoppen op de schoen van cliënt terecht moet zijn gekomen", zei Plasman destijds. Volgens de advocaat had dit ook het gevolg kunnen zijn van een flinke scheldpartij tussen de twee groepen jongeren.

Carlo Heuvelman.

Vrijgesproken

Al eerder werden er in deze zaak twee anderen - Mees T. en Hein B. - vrijgesproken, wegens gebrek aan bewijs. Voor geweld diezelfde nacht tegen een vriend van Heuvelman kregen T. en B. beiden 30 maanden gevangenisstraf opgelegd.

Donderdag werd Sanil B. in hoger beroep alsnog vrijgesproken van het medeplegen van doodslag op de 27-jarige Heuvelman. Dit terwijl het Openbaar Ministerie in hoger beroep opnieuw een celstraf van 10 jaar had geëist. Volgens het gerechtshof Leeuwarden is er 'te weinig wettig en overtuigend' bewijs tegen B. om hem voor doodslag te kunnen veroordelen.

Wel krijgt Sanil B. - net als andere verdachten - een straf voor het plegen van poging doodslag op twee andere slachtoffers. Daarnaast wordt B. ook gestraft voor openlijke geweldpleging. Hij krijgt hiervoor 32 maanden gevangenisstraf waarvan 3 voorwaardelijk, maar doordat B. al twee keer een periode in de cel heeft doorgebracht - in voorarrest en na een eerdere veroordeling - heeft hij deze straf van 32 maanden al uitgezeten.

Misdaad
  • Adobe Stock