Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Straffen in 'kopschopzaak' Mallorca bekend: Sanil B. hardst gestraft

De zaak deed veel stof opwaaien. Want wie schopte de 27-jarige Carlo Heuvelman dood In juli 2021? Zojuist heeft de rechter uitspraak gedaan.

Mallorca-zaak

De zomer van 2021 op Mallorca: bij verschillende incidenten in een nacht vol geweld raken meerdere mensen gewond, waaronder de 27-jarige Carlo uit Waddinxveen. Hij wordt tegen zijn hoofd getrapt en loopt ernstig hersenletsel op, waarna de jongen uit Waddinxveen op de intensive care terechtkomt. Enkele dagen later overlijdt hij.

Maar wie is daarvoor verantwoordelijk? In totaal staan negen Nederlandse jongemannen terecht voor het uitgaansgeweld in Spanje. Allen tussen de 19 en 20 jaar oud en allemaal uit het Gooi.

Hoofdverdachte in de zaak is Sanil B. Tegen hem is vorige maand tien jaar cel geëist door het OM. Het bewijs tegen B. is onder andere een DNA-spoor van het slachtoffer dat op zijn schoen werd aangetroffen. De twee andere hoofdverdachten zijn Mees T. (19) en Hein B. (19). Tegen beiden eiste justitie 8 jaar.

Alle drie de hoofdverdachten zeggen nog altijd onschuldig te zijn. Eigenlijk houdt iedereen z'n mond over wat er is voorgevallen die fatale avond. Dit tot grote frustratie van justitie en nabestaanden.

Uitspraak rechter

Maar het gezwijg weerhoudt de rechter er niet van om tot meerdere veroordelingen te komen op vrijdag 18 november. "De verdachten zijn doorgegaan met slaan en schoppen, terwijl Carlo al op de grond lag", klonk het in de rechtszaal. Al redelijk vroeg geeft de rechter aan dat er gevangenisstraffen zullen volgen.

En zo geschiedde. Acht verdachten worden schuldig bevonden aan de aanval op Carlo Heuvelman en zijn vrienden. Alleen Martijn T. wordt op alle vlakken onschuldig verklaard. Lars van den H. krijgt een taakstraf van 150 uur.

Stan F. moet 12 maanden brommen, Lukas O. 18 maanden. Verdachten Kaan B., Daan van S., Mees T. en Hein B. krijgen allemaal 30 maanden celstraf voor het geweld tijdens die bewuste nacht in Spanje. De rechter acht het niet bewezen dat Mees en Hein betrokken waren bij het geweld tegen specifiek Carlo Heuvelman. Vandaar dat de straffen fors lager uitvallen dan wat het OM geëist heeft.

Sanil B. hardst gestraft

Sanil B. krijgt als enige 7 jaar cel opgelegd voor doodslag op Carlo Heuvelman. De rechter acht het bewezen dat B. Carlo tegen zijn hoofd heeft geschopt. Dit op basis van het DNA-materiaal en getuigenverklaringen.

Alle verdachten kunnen nog in hoger beroep.

Misdaad
  • de Telegraaf, GeenStijl
  • Pro Shots / Imago