Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mocromaffia-kopstuk Boris ‘De Bosniër’ P. opgepakt

Eén van de laatste kopstukken uit de organisatie van Ridouan T. is opgepakt. Het gaat om Boris P., die volgens justitie bekendstaat als de ‘CEO van de divisies geweld en financiën’.

Mocromaffia-kopstuk Boris ‘De Bosniër’ P. opgepakt

De 45-jarige Boris P. is aangehouden in Servië. Hij was één van de laatste voortvluchtige kopstukken van de Mocro Maffia. Nadat een aantal andere handlangers van Ridouan T. in de boeien werd geslagen, sloeg P. op de vlucht. Sindsdien lukte het hem lange tijd om uit handen van justitie te blijven.

De Bosniër zou een belangrijke functie hebben gehad binnen de organisatie van Ridouan T. “Hij zorgde dat het verdienmodel van de criminele organisatie in stand bleef, controleerde of drugstransporten doorgang vonden en verstrekte mogelijk ook geweldsopdrachten”, aldus justitie.

Het landelijk parket meldt dat er om uitlevering van P. zal worden gevraagd. Als het verzoek wordt geaccepteerd, zal hij net als de andere leden van de criminele organisatie in de EBI in Vught worden geplaatst.

Jacht gaat door

Een groot deel van de kopstukken uit de mocromaffia zit inmiddels achter slot en grendel, maar politie en justitie zijn nog steeds op zoek naar verschillende personen in het grootschalige onderzoek naar de criminele organisatie. De Telegraaf meldt dat zowel in binnen- als buitenland wordt gezocht.

Misdaad
  • Pro Shots