Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Boris P. (46) alias ‘De Bosniër’ uitgeleverd aan Nederland

P. is een van de vermeende kopstukken van de mocro maffia. Hij zou zich volgens justitie schuldig hebben gemaakt aan internationale handel in grote partijen cocaïne als een van de belangrijke handlangers van Ridouan T.

Boris P.

P., een 46-jarige Nederlander uit de regio Utrecht, kwam door gekraakte chatberichten op de radar van het OM, maar vluchtte volgens justitie jaren geleden richting Montenegro. Dit nadat het ene na het andere vermeende mocro maffia-kopstuk werd opgepakt. Tijdens een tripje naar Servië sloeg de politie hem alsnog in de boeien. Dat was in mei 2022.

Nu, bijna een jaar later, heeft het OM Servië eindelijk zover gekregen om 'De Bosniër' uit te leveren aan Nederland. Donderdag is hij onder begeleiding van de Marechaussee richting Amsterdam gevlogen. Op vrijdag 21 april wordt P. voorgeleid.

‘CEO van de divisies geweld en financiën’

Maar wie is Boris P. eigenlijk? Volgens het OM was hij een sleutelfiguur binnen een grote criminele organisatie. Hij zou een soort ‘ceo van de divisies geweld en financiën’ van de mocro maffia geweest zijn, aldus justitie. Een behoorlijk grote vis.

P. zou de zaken in Nederland geregeld hebben, terwijl andere kopstukken de boel aanstuurden vanuit het buitenland. Volgens een rechercheur "paste hij op de winkel". Boris P. wordt dan ook verdacht van 'internationale handel in grote partijen cocaïne'.

Wim de Bruin, woordvoerder Landelijk Parket, vorig jaar in het AD over 'De Bosniër': "Hij zorgde dat het verdienmodel van de criminele organisatie in stand bleef, controleerde of drugstransporten doorgang vonden en verstrekte mogelijk ook geweldsopdrachten."

Dennis G.

De uitlevering van 'De Bosniër' komt in dezelfde week als de arrestatie van Dennis G., een ander vermeend mocro maffia-kopstuk. G. werd opgepakt op de Dominicaanse republiek en wordt ervan verdacht de grootschalige drugshandel vanuit Zuid-Amerika te hebben voortgezet voor de mocro maffia.

Misdaad
  • Algemeen Dagblad
  • NL Beeld / BrunoPress