Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vermeend mocro maffia-kopstuk Dennis G. (47) opgepakt op de Dominicaanse Republiek

G. was nog één van de laatste vermeende sleutelfiguren van de mocro maffia op vrije voeten. De Nederlander behoort volgens de recherche tot de groep rondom Ridouan T.

Dennis G.

Dennis G. is zaterdag opgepakt in Santo Domingo (Dominicaanse Republiek). Volgens de Telegraaf stond G. al twee jaar hoog op het verlanglijstje van de Nederlandse recherche. Hij wordt ervan verdacht de grootschalige drugshandel vanuit Zuid-Amerika te hebben voortgezet voor de mocro maffia.

De naam van Dennis G. is een stuk minder bekend dan die van bijvoorbeeld Ridouan T. of Saïd R., volgens het OM twee leiders van de mocro maffia. Toch spreken bronnen vanuit de politie over 'een hele grote vis', aldus de Telegraaf.

Verspreid over de wereld 

Dennis G. zit voorlopig vast vast op de Dominicaanse Republiek, waar hij afgelopen weekend naar aanleiding van een samenwerking tussen de Amerikaanse, Nederlandse en Dominicaanse autoriteiten werd opgepakt.

Uit een persconferentie blijkt dat de opsporingsdiensten G. op het spoor kwamen via gekraakte Ennetcom-berichten. Daaruit zou volgens het OM blijken dat de 47-jarige Nederlander vermoedelijk betrokken was bij de smokkel van honderden kilo's coke.

Niet gemakkelijk te pakken

Het was geen gemakkelijke klus om G. te pakken. Ondanks dat hij al langere tijd op de rader stond, leek hij te beschikken over 'inside information' via corrupte contacten. Wanneer de arrestatie dichtbij leek, verdween hij namelijk weer. Ondanks dat hij zijn best deed uit het zicht van de autoriteiten te blijven, leidde G. volgens de verhalen een behoorlijk luxe leventje op de Dominicaanse Republiek. Tot afgelopen zaterdag dan, toen hij werd aangehouden.

Op dit moment zit G. vast onder zeer strenge bewaking op een geheime locatie. Hij zal zo snel mogelijk worden uitgeleverd aan Nederland.

'Raad van bestuur' mocro maffia

Volgens de recherche zitten op dit moment bijna alle kopstukken van de mocro maffia achter slot en grendel. Er zouden nog "enkele 'capo’s' ontbreken, onder wie familieleden van Ridouan T.", aldus de Telegraaf.

Misdaad
  • De Telegraaf
  • Adobe Stock, Moises Arias/Wirestock