Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Most wanted-man Misha W. alias 'Pablo' opgepakt in Hoogerheide

Afgelopen april werd de Eindhovenaar Misha W. op de internationale opspringslijst gezet wegens mogelijke betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij.

Misha

Afgelopen zondag 25 augustus is Misha W. in de boeien geslagen in het Brabantse Hoogerheide, een dorp enkele kilometers boven de grens met België. De Eindhovenaar verdween van de aardbodem na een vermoedelijk uit de hand gelopen drugsconflict in juli 2023, waarbij één persoon bij om het leven kwam.

Na de schietpartij volgde een klopjacht van de politie, maar W. bleek onvindbaar. Daarom werd hij in april 2024 op de internationale opsporingslijst gezet. Hoe de opsporingsdiensten de voortvluchtige Misha 'Pablo' W. alsnog op het spoor kwamen is niet bekend.

Dodelijke schietpartij

W. wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij op een woonwagenkamp in Eindhoven in juli 2023. Toen de hulpdiensten en politie ter plekke kwamen vonden ze het lichaam van de 34-jarige Fouad el Jerari. El Jerari werd vlakbij zijn Mini Countryman Cooper S op de grond aangetroffen.

De schietpartij waarbij Fouad el Jerari om het leven kwam had vermoedelijk met drugs te maken. Crimesite schreef destijds over een ontmoeting van drie mannen: slachtoffer Fouad el Jerari (een Utrechter die eerder veroordeeld is voor een plofkraak), Misha W. (26) en W's vermeende chauffeur Alireza B. (29). Naar verluidt was de schietpartij het gevolgd van een mislukte drugsdeal die draaide om een paar kilo wiet.

Na de schietpartij zouden W. en B. in een vluchtauto naar Geldrop zijn gereden. De wagen werd daar ook gevonden. Alireza B. werd niet veel later in Duitsland aangehouden, maar van Misha W. ontbrak ieder spoor.

'Lefgozer' met een reputatie

Misha, een Eindhovenaar met een Turkse vader en een Nederlandse moeder, laat zich ook wel 'Pablo' noemen. Volgens het Eindhovens Dagblad (ED) koos de jonge Brabander 'vol overtuiging' voor het slechte pad.

"Hij was een lefgozer en heeft snel status opgebouwd", aldus een kennis van 'Pablo' tegen de lokale krant.

Volgens het ED is W. geen grote crimineel, maar wel iemand die bekend was in het straatleven van Eindhoven. Iemand die snel geld wilde verdienen en eerder betrokken was bij een schietincident in een café en een mislukte woningoverval.

Het onderzoek naar de dood van Fouad el Jerari loopt nog.

Misdaad
  • AD, Eindhovens Dagblad, Crimesite
  • Politie.nl