doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Je libido verhogen doe je met deze tips

Last van een laag libido? Niet lang meer!
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-628c7e819229f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-628c7e819229f img{#fig-628c7e819229f img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-628c7e819229f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-628c7e819229f img{#fig-628c7e819229f img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-628c7e819229f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-628c7e819229f img{#fig-628c7e819229f img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-628c7e819229f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-628c7e819229f img{#fig-628c7e819229f img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Je libido verhogen doe je met deze tips

Een van de grootste broodje aap verhalen is dat mannen altijd zin hebben in seks. Niet iedere man beschikt over een hoge seksdrive. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar niet elke man is daar blij mee. Gelukkkig kun je al met een aantal simpele tips je libido verhogen. In dit artikel hebben we een paar van die tips voor je verzameld, zodat je er meteen mee aan de slag kunt gaan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Wat is de oorzaak van een laag libido?

Het is heel menselijk wanneer je de ene periode meer of minder zin hebt in seks. Misschien ervaar je veel stress, heb je het druk op werk, slaap je slecht of is er een andere reden aan te wijzen waarom je libido lager is dan anders. Wat ook kan zijn, is dat je al langere tijd een laag libido ervaart. Sommige mannen hebben nou eenmaal een minder hoge seksdrive dan andere mannen. Dat kan bijvoorbeeld liggen aan een tekort aan testosteron, het mannelijk geslachtshormoon dat van grote invloed is op onder andere seksuele opwinding. Ook je leeftijd kan te maken hebben met een lager libido. Uit divers onderzoek blijkt dat het libido daalt vanaf je 30e levensjaar.

Daarnaast is er nog een aantal oorzaken op te noemen voor een laag libido. Onzekerheid speelt bijvoorbeeld vaak ook een grote rol. Ben je onzeker over jezelf en/of je kunnen? Dan kan dit een negatief effect hebben op je zin in seks. In sommige gevallen kun je er zelfs erectieproblemen door krijgen, waardoor je seksleven misschien op een laag pitje komt te staan. Ook lichamelijke problemen kunnen van invloed zijn op je seksdrive. Heb je bijvoorbeeld last van overgewicht, hart- en vaatziekten of suikerziekte? Dan kan je libido lager dan gemiddeld liggen.

Waarom je libido verhogen belangrijk is

Heb je er geen problemen mee dat je libido lager is? Dan hoef je uiteraard niks te doen. Toch ervaart het grootste deel van de mannen een lager libido als iets vervelends. Zo heeft het invloed op hoe en hoe vaak ze seks hebben met bijvoorbeeld hun partner. Ook kun je erg onzeker worden van ineens minder zin hebben in seks. Daarom is het belangrijk om ermee aan de slag te gaan op het moment dat je het als vervelend ervaart. Dat doe je onder andere door je lage libido bespreekbaar te maken met je (seks)partner, zodat je weet dat je je er niet voor hoeft te schamen.

Doe je dat niet dan kan het zomaar zo zijn dat je hier in de toekomst meer last van gaat krijgen. Misschien ontstaan er onderlinge miscommunicaties en ruzies met degene met wie je samen bent of wellicht word je juist boos op jezelf omdat je niet begrijpt waar het lagere libido vandaan komt. Om de relatie met jezelf en je (seks)partner(s) goed te houden, is het daarom aan te raden om actief aan de slag te gaan met je libido verhogen op het moment dat je er problemen mee hebt. Aangezien er geen lockdowns meer in het vooruitzicht zijn, moet dat lukken. Tijdens de lockdowns door corona hadden singles namelijk bijna geen seks, blijkt uit dit artikel.

Hoger libido met deze handige tips

Ervaar je een lager libido als hinderlijk? Gebruik dan de volgende tips om je libido te verhogen.

Merk je dat je vooral te moe bent om zin te hebben in seks? Probeer dan om iedere nacht voldoende slaap te krijgen. Dat kan ook helpen wanneer je stress ervaart en je daarom geen zin hebt in seks. Een uitgerust gevoel geeft je lichaam en geest een boost energie waardoor je libido uiteindelijk ook hoger kan gaan liggen.

Probeer daarnaast om iedere dag voldoende te bewegen. Een gezonde lifestyle heeft ook veel invloed op hoe je je voelt. Ga bijvoorbeeld twee tot drie keer per week naar de sportschool of wandel dagelijks een rondje door de buurt. Door voldoende te bewegen zorg je ervoor dat je je testosteronniveau wordt verhoogd wat weer een positief effect heeft op je libido.

Ook voldoende ontspanning is van groot belang wanneer je je seksdrive wilt verhogen. Ga dus actief aan de slag met het inplannen van ontspanningsmomenten.

Eet en drink gezond en gevarieerd. Net als voldoende beweging is gezond eten belangrijk wanneer je je libido wilt verhogen.

Heb je het idee dat er ondanks bovenstaande tips nog niet veel verandert? Dan kan een bezoekje aan de dokter wellicht helpen. Hij of zij kan verder met je kijken en onderzoeken of er een medische reden is of dat je iets anders kunt doen om je libido alsnog te verhogen. Denk bijvoorbeeld aan een libidoverhogend middel.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws