Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wendy van Hout bekeek eigen s*kstapes op politiebureau: 'Waren 6 personen bij aanwezig'

De vriendin van Peter Gillis, Wendy van Hout, leeft in een nachtmerrie door haar ex-partner die verschillende pornografische beelden van haar in bezit heeft. 

Wendy van Hout

In een interview met weekblad Privé vertelt Van Hout openhartig over haar ex-partner Joey en alle ellende die hij veroorzaakt. Zo zou haar ex - tevens de vader van één van haar vijf kinderen - in het bezit zijn van 'privébeelden' en haar al jarenlang stalken.

Eerdere zaak

Het is niet de eerste keer dat Wendy vertelt over haar ex in de media. Afgelopen zomer deed ze voor het eerst een boekje open over de kwestie in weekblad, Story. "De vader van mijn jongste zoon heeft me met een seksfilmpje afgeperst", onthulde ze toen.

Van Hout stapte daarom naar de rechter. Die besloot op 27 november 2023 dat haar ex alle beelden moest vernietigen of laten verwijderen. Daarnaast kreeg Wendy toegang tot de beelden die Joey van haar gemaakt had en dat zorgde voor een enorme schok.

"Meneer bleek bijna twintig filmpjes van mij in bezit te hebben, die je als seks- en naaktfilmpjes zou kunnen omschrijven", aldus Wendy tegen Story.

Nachtmerrie gaat door

Hoewel Van Hout destijds sprak van een 'mooi vonnis' lijkt de nachtmerrie nog altijd niet voorbij te zijn. Zo vertelt ze nu in Privé dat ze tot een paar dagen geleden nog gestalkt werd door haar ex. Daarnaast lijken ook niet alle filmpjes vernietigd te zijn, aangezien hij nu opnieuw zou dreigen de beelden online te slingeren. Om die reden stapte Wendy opnieuw naar de rechter.

Wendy: "Hopelijk krijg ik nu een stukje gerechtigheid. Ik wil dat dit stopt, ik kan er niet meer tegen."

De ellende tussen haar en haar ex-partner is nu al zo'n vijf jaar lang aan de gang, vertelt ze. "Het was en is een nachtmerrie."

Volgens Van Hout zet Joey de beelden in om zijn zin te krijgen 'over bepaalde regelingen met betrekking tot ons kind'.

Politiebureau

Om er toch zeker van te zijn dat het écht om Wendy zelf ging op de beelden, besloot ze de filmpjes te gaan bekijken op het politiebureau. Daar stond zes man op de vriendin van Gillis te wachten. "Recherche, maar ook andere instanties die erbij betrokken zijn, keken mee op een groot televisiescherm", legt ze uit.

Tot haar grote schrik kreeg Wendy daar video's te zien die zij nog nooit eerder had gezien. "Die zijn gemaakt zonder mijn medeweten, geheime opnamen."

Aan Privé vertelt Van Hout dat ze daar enorm van is geschrokken. Ook het feit dat ze die beelden moest bekijken met al die onbekende mensen erbij is haar niet in de koude kleren gaan zitten. "Dat heeft mij getekend."

In november doet de rechter uitspraak in de zaak.

Entertainment
  • Privé, Story
  • NL Beeld / Heukers Media