Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Singles hadden amper seks tijdens lockdown

Was ook knap lastig met die anderhalvemeterregel.

seks

Zware tijd

Dat de pandemie een zware periode was, weten we allemaal. We konden geen gebruik maken van ons jaarabonnement op de Efteling, de lokale stamkroeg was dicht en het temmen van je wilde manen met een broodnodige knipbeurt zat er ook niet in.

Natuurlijk werden bepaalde groepen harder getroffen dan anderen: lieve, schattige omaatjes moesten het doen zonder familiebezoek, ouders zaten wekenlang achtereen opgescheept met hun (toch wel redelijk irritante) kroost en mensen met een longaandoening waren een dagdeel kwijt aan het uitstippelen van een wandelroute waarbij ze mondkapjesweigeraars vermeden.

Singles

Maar er is één groep waar je bijna niemand over hoort. De singles. Wat blijkt namelijk? Tijdens de pandemie werd er door deze pechvogels bijna niet geneukt. Dan ligt de hele wereld plat door een virus, lijkt het Eind der Tijden nabij en kom je óók nog eens niet aan je trekken. Dan kun je je gerust een slachtoffer van de pandemie noemen.

Door de lockdown en de avondklok hadden jongeren meer moeite om andere singles tegen het lijf te lopen, wat leidde tot minder seks. Deze data rolt uit een onderzoek van Rutgers en Soa Aids Nederland, die twee jaar lang onderzoek deden naar de effecten van de coronamaatregelen op het seksleven van jongeren tussen 16 en 24 jaar.

Relaties

Nog iets opvallends: als jongeren dan eenmaal iemand tegenkwamen waarbij het wel redelijk klikte, gingen ze sneller een relatie aan. Dan hadden ze tenminste iemand. Een soort menselijke pleister voor de eenzaamheid en het gebrek aan intimiteit dat de lockdowns met zich meebrachten.

En bestaande relaties? Hoe ging het daarmee? Dat verschilde nogal. Er zijn nogal wat relaties gesneuveld toen we ineens 24/7 bij elkaar op de lip kwamen te zitten. Dan begin je je toch ineens te irriteren aan het feit dat je partner nóóit eens de afwas doet. Andere stelletjes zeggen dat het hen juist dichter bij elkaar heeft gebracht. Blijkt dat je elkaar ineens beter leert kennen als je vaker bij elkaar bent. Goh.