Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek wijst uit hoe laat je het beste kan gaan batsen

Eventjes een potje krikken is natuurlijk altijd een goed idee. Er zijn echter tijdstippen waarop je het beste het bed in kunt duiken.

Adobe Stock

Slaapexpert Paul Kelley van de Oxford University deed voor Daily Mail onderzoek. Hij bekeek hoe laat je het beste een potje kan batsen. Dat is niet voor iedere leeftijd hetzelfde, volgens de wetenschapper. Er zijn verschillende tijdstippen op de dag waarop je libido hoger is.

Kelley heeft jarenlang gegevens verzameld en deze grondig onderzocht. Omdat mensen uit verschillende leeftijdsgroepen aan het onderzoek deelnamen kwam de slaapexpert tot een bijzondere conclusie. Het libido van jongeren is overdag het hoogst, terwijl bij wat oudere mensen dit juist in de avond is.

De ideale tijdstippen

Per generatie verschilt het tijdstip waarop het libido een hoogtepunt bereikt. Voor twintigers is dit rond 15:00 uur. Dertigers kunnen beter in de ochtend gaan ketsen want hun sexdrive is op zijn hoogst om 8:20 uur.

Naarmate je ouder wordt kan je de vrijpartij het beste tot de avond uitstellen. Voor veertigers is 22:20 uur het ideale tijdstip. Wanneer je ouder wordt, zal je ook eerder naar bed gaan. Daarom is het libido van vijftigers het hoogst om 22:00 uur.

Zestigers en zeventigers kunnen het beste een wipje maken om 20:00 uur. Bij een orgasme maak je oxytocine aan. Dat is een zogenaamd ‘waakhormoon.’ Voor een goede nachtrust kan je het dus beter maar eerder op de avond doen.

Je hoeft je overigens niet te laten leiden door deze tijdstippen. Een nummertje maken met een iets minder hoog libido is namelijk ook hartstikke lekker. Sowieso is een vrijpartij goed voor je conditie. Duik dus maar snel tussen de lakens.

Lifestyle
  • Daily Mail, JFK
  • Adobe Stock