Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Premium

De Olympische S*ksspelen: olympiërs gaan flink van bil

In Parijs liggen in totaal 300.000 condooms klaar voor de gretige olympiërs. Maar worden deze ook daadwerkelijk gebruikt? Zeker weten! 

Condooms

Wat gebeurt er wanneer je ruim 9000 jonge en fitte mensen drie weken lang in een aantal appartementencomplexen bij elkaar zet als een groep apen in een dierentuin? De vraag stellen is hem natuurlijk beantwoorden. Onder de sporters die Olympische Spelen meemaken, geldt eigenlijk altijd de gouden regel: What happens in the village, stays in the village. Maar gelukkig voor ons houden lang niet alle olympiërs zich hieraan.

Hockeyster Ellen Hoog (goud in Londen, 2012; zilver in Rio de Janeiro, 2016): “Ik keek mijn ogen uit. Echt iedereen zat met elkaar te tongen.”

De Amerikaanse alpineskiër Carrie Sheinberg (Lillehammer, 1994): “Leden van het Duitse bobsleeteam boden mij hun gouden medaille aan in ruil voor seks.”

De Amerikaanse voetbalster Julie Foudy (goud in Atlanta, 1996; zilver in Sydney, 2000; goud in Athene, 2004): “Het gaat in het olympisch dorp allemaal zoveel vlotter dan wanneer je iemand wil versieren in een bar. Zowat elke flirt begint met de vraag: Welke sport doe jij? En voor je het weet...”

De Amerikaanse voetbalster Hope Solo (goud in Peking, 2008): “Ik heb atleten gezien die het deden in het openbaar. Gewoon op het gras tussen de gebouwen.”

Ze zouden er een olympisch onderdeel van kunnen maken...

Wie een blik werpt op de talloze geheimen uit het olympisch dorp die in de loop der jaren al zijn onthuld, trekt al snel de volgende conclusie: wordt er tijdens de Olympische Spelen niet gesport, dan worden de calorieën wel op een andere manier verbrand. Sporters in het olympisch dorp lijken op hitsige pubers op een schoolfeest. Maar dan juist zonder puisten en met een lichaam dat het hoofd van het andere geslacht op hol brengt. “Vrouwen lopen er constant rond in een bikini of in sportondergoed. En zelfs als hun gezicht een 7 is, dan is hun lichaam alsnog een 10. Het is om gek van te worden,” zei de Amerikaanse speerwerper Breaux Greer, die deelnam aan drie Olympische Spelen (Sydney, 2000; Athene, 2004; Peking, 2008). Aan ESPN bekende hij dat hij tegen de verleiding van al dat vrouwelijk schoon niet was opgewassen. Dagelijks wipte hij in het olympisch dorp van Athene bij niet één, maar wel drie vrouwen langs: “Een polsstokhoogspringster, een hordeloopster en een begeleidster uit een Scandinavisch land.”

De Amerikaanse speerwerper Breaux Greer wipte dagelijks bij meerdere vrouwen langs in het olympisch dorp van Athene.

Hij is zeker niet de enige sporter die tijdens de Olympische Spelen de bloemetjes heeft buitengezet. Olympiërs feesten als beesten. De Jamaicaanse sprinter Usain Bolt pikte in een discotheek in Rio de Janeiro een Braziliaanse studente op die hij vervolgens de nacht van haar leven bezorgde. De Braziliaanse olympiër Ingrid Oliveira deelde in Rio de Janeiro de lakens met de Braziliaanse kanoër Pedro Gonçalves. De Amerikaanse voetbalster Hope Solo sleurde in Peking zelfs een Hollywoodster mee haar bed in. “Toen wij in 2008 goud wonnen, kwam er een hele reeks acteurs met ons feestvieren. Op een gegeven moment besloten we het feest voort te zetten in ons appartement in het olympisch dorp. Uiteindelijk belandde ik met een beroemdheid in mijn slaapkamer. Wie? Dat is mijn olympisch geheimpje.”

De Amerikaanse voetbalster Hope Solo: ‘Ik heb atleten gezien die het deden in het openbaar. Gewoon op het gras tussen de gebouwen’

Conclusie? Als de boog vier jaar lang gespannen heeft gestaan, dan krijg je dit nu eenmaal, volgens de Amerikaanse alpineskiër Carrie Sheinberg: “De meeste atleten ervaren het olympisch dorp als een sprookje. Je kunt goud winnen én slapen met leuke jongens. Het kan wellicht overkomen als één grote mega-orgie en eerlijk gezegd is het dat ook een beetje… Maar de meeste olympiërs komen uit een trainingsperiode die in essentie vreselijk eenzaam is. Ze hebben getraind van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat en kruipen dan in bed. Jaren achter elkaar. En dan zijn ze op de Spelen, gaat de druk van de ketel en ontmoeten ze gelijkgestemden. En dan boem…”

In bed is Usain Bolt geen sprinter

‘We deden het maar liefst veertig minuten’

Op zondag 21 augustus 2016, amper een paar uur nadat Usain Bolt zijn derde gouden sprintmedaille had veroverd (100 meter, 200 meter en 4x100 meter), opende de Jamaicaan ‘s nachts in een club in Rio de Janeiro alweer de jacht op zijn volgende trofee. Hongerig als een puber liet hij zijn oog vallen op een Braziliaanse studente, de 20-jarige Jady Duarte. Een vrouw die hij uiteindelijk de avond van haar leven bezorgde, maar die nog geen drie dagen later doodleuk haar verhaal, inclusief de selfies die ze in bed had gemaakt, verkocht aan de Britse tabloid Daily Mail. In geuren en kleuren onthulde zij de spannendste details over haar wilde nacht met de snelste man op aarde, wetende dat zijn vriendin meelas.

Usain Bolt nam Jady Duarte mee naar zijn kamer.

Duarte stond in de club te dansen, zoals wel vaker op een avond in het weekend, toen vanuit het niets niemand minder dan wereldster Usain Bolt pontificaal voor haar neus stond. Als een roofdier ging hij recht op zijn doel af. Hij trok zijn shirt uit en toonde haar zijn sixpack. Hij had het lichaam van een kampioen. Haar handen werden als een magneet naar zijn buikspieren getrokken. “Die voelden ongelofelijk aan. Zijn spieren waren steenhard. Ik was zo onder de indruk dat ik niet eens doorhad dat het Usain Bolt was.”

‘Eerlijk gezegd dacht ik dat er meer was tussen ons. Maar nu besef ik dat Usain Bolt net zo snel vrouwen scoort als gouden medailles’

Zijn uitnodiging om met hem mee te gaan, sloeg ze in eerste instantie af. Zelfs toen een van zijn bodyguards haar later op de avond influisterde dat hij niemand minder was dan Usain Bolt, bleef ze bij haar plan om braaf naar huis te gaan. Maar juist op het moment dat ze dat wilde doen, sloeg ‘Lightning Bolt’ alsnog toe. Wachtend in de rij voor de taxi, midden op straat, stuitte Duarte wéér op de man die haar heel de avond als een wesp achterna had gezeten. Nu het één voor twaalf was, figuurlijk dan (het was al veel later), waagde Bolt nog één laatste poging. Hij trakteerde zijn prooi op zijn wereldberoemde overwinningspose. Zoals hij dat een paar uur daarvoor nog in het olympisch stadion had gedaan, spreidde hij zijn benen, leunde achterover en strekte zijn armen alsof hij met een boog een pijl op haar afschoot. Ineens vertoonde hij trekjes van Cupido. “Toen besloot ik om toe te geven. Hij trok me een taxi in en gaf me een geweldige zoen.”

In plaats van een duur hotel te boeken, smokkelde Bolt haar stiekem mee het olympisch dorp in, onthulde Duarte eveneens aan Daily Mail. Zijn kamer bleek klein. Er stonden twee eenpersoonsbedjes in. “Die waren zo klein dat zijn voeten tijdens het slapen eruit bungelden.”

Carrie Sheinberg ziet het verblijf in het olympisch dorp als één grote mega-orgie.

Hoe langer haar interview duurde, hoe sappiger de details werden. Om tijdens de daad het juiste ritme aan te kunnen houden, zette Bolt muziek op: het nummer Work van Rihanna. “Volgens mij hoort hij dat graag tijdens de seks. Die was erg passioneel en heet.” Ook klapte ze uit de school over de duur van hun avontuurtje. In tegenstelling tot op de atletiekbaan bleek Bolt tussen de lakens geen sprinter. “We deden het maar liefst veertig minuten. En na een korte pauze deden we het nóg een keer.” Als klap op de vuurpijl onthulde ze het een en ander over de lengte van zijn geslachtsdeel. “Wat zijn mannelijk onderdeel betreft, is hij maar een gewone man.”

Uiteindelijk lag ze tot negen uur ‘s morgens met de wereldster in bed. Toen vond hij het mooi geweest en gaf hij haar 100 euro voor een taxi naar huis. Zijn telefoonnummer weigerde hij aan haar te geven. “Eerlijk gezegd dacht ik dat er meer was tussen ons. Maar nu besef ik dat hij net zo snel vrouwen scoort als gouden medailles.”

Parijs maakt zich klaar voor de Olympische Spelen 2024

Braziliaanse schoonspringster haalde de wereldpers

‘En dat allemaal omdat ik een vrouw was die seks had’

In 2016, tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, kwam de Braziliaanse schoonspringster Ingrid Oliveira (1996) in de publieke belangstelling te staan om heel andere redenen dan haar sportieve prestaties. Over haar deed een wild gerucht de ronde dat zich in de internationale media als een olievlek verspreidde. Op de dag voor haar wedstrijd zou ze in haar kamer in het olympisch dorp de lakens hebben gedeeld met de Braziliaanse kanoër Pedro Goncalves. Sommige media meenden zelfs te weten hoe lang de vrijpartij had geduurd. Zij spraken van een ‘marathonsessie’.

Iets anders dat in de berichtgeving opviel, was dat ze haar wedstrijdpartner Giovanna Pedroso uit de kamer zou hebben gezet om met Pedro Gonçalves te kunnen rollebollen. Kortom: een hoop sappige details, waarop Oliveira een half jaar lang niet wilde reageren. Maar omdat haar social media bléven volstromen met negatieve berichten, besloot ze alsnog om haar verhaal te doen, in gesprek met de Braziliaanse sportsite UOL Esporte. “Toen ik naar Pedro’s Instagram keek, zag ik geen beledigingen, maar enkel opmerkingen als: Gefeliciteerd, wat ben jij een ster! Mijn Instagram ging van 90.000 naar 250.000 volgers, maar ik ontving heel veel negatieve berichten. Er werden enkele zeer walgelijke dingen geschreven. Iemand vroeg me zelfs hoeveel ik zou vragen om seks te hebben... En dan ga ik nog niet eens in op het aantal naaktfoto’s dat ik kreeg. Ik was woedend en heb dagenlang gehuild. Het was belachelijk. Daarom wilde ik nu toch voor één keer de volledige waarheid vertellen.”

Pedro Goncalves had en marathonsessie met Ingrid Oliveira.

Ja, ze had seks gehad met Pedro Gonçalves, gaf ze toe. “Maar het was níét de dag voor mijn duik – zoals werd verteld. En ook niet de dag voor zijn wedstrijd. Hij bracht ook níét de nacht met mij door. En ik heb ook niemand de kamer uitgeschopt,” benadrukte ze. “Wat ik deed, was verkeerd en dat weet ik. Maar hoe ik werd aangepakt, was onrechtvaardig en vertekenend. Ik leek wel een freak. Ik kreeg porno opgestuurd, ik kreeg voorstellen om in seksprogramma’s mee te doen en ik ben mijn werk kwijtgeraakt. Ik werd over de hele wereld aangevallen en er zijn verhalen over mij geschreven die nooit zijn gebeurd. En dat allemaal omdat ik een vrouw was die seks had.”

Ingrid Oliveira.

Ergens was het toch alsof pak ‘m beet Femke Bol toegaf seks te hebben gehad met Harrie Lavreysen. Heel Brazilië stond op z’n kop, maar volgens Oliveira moest er niet te zwaar aan worden getild. “Mensen weten het misschien niet, maar op de Olympische Spelen is zoiets normaal. Je had het aantal condooms moeten zien dat werd uitgedeeld in het olympisch dorp. Ze waren overal. En ze waren er echt niet om ballonnetjes mee te maken.” Kortom: waar gesport wordt, wordt gesekst, wilde ze maar zeggen.

Het olympish dorp in Parijs.

Ellen Hoog en Naomi van As keken hun ogen uit

‘Echt iedereen zat met elkaar te tongen’

In hun podcast vertellen Ellen Hoog en Naomi van As over het afsluitende feest voor de Nederlandse sporters dat op de slotdag van de Olympische Spelen van Rio de Janeiro werd georganiseerd, in het beruchte Holland Heineken House. Met het Nederlands hockeyelftal hadden ze net hun eigen trauma van ‘74 meegemaakt.

Amper de grootste teleurstelling uit hun carrière achter de rug werden de hockeysters geconfronteerd met sporters die haast net zo gretig waren als schippers die na zes maanden weer op de kade stappen

In de finale lieten ze tegenstander Groot-Brittannië alle hoeken van het veld zien, maar toch verloren ze, na shoot-outs. Met de ziel onder hun arm stapten ze de bus in en arriveerden ze even later in het Holland Heineken House. Hoog: “Nou, dat ging een partijtje los. Oh, mijn God, ik keek echt mijn ogen uit.”

Het feest barst los in het Holland Heineken House.

Amper de grootste teleurstelling uit hun carrière achter de rug werden de hockeysters geconfronteerd met sporters die haast net zo gretig waren als schippers die na zes maanden weer op de kade stappen. Van As: “Voor ons was het een soort film waar we naar zaten te kijken.” Hoog: “We zagen sporters uit de bosjes komen die thuis gewoon een vrouw, vriendin of vriend hadden.”
Recht voor hun ogen liep er ‘een of andere roeier’ voorbij met op zijn rug een handbalster. Hoog: “Echt iedereen zat met elkaar te tongen. Het was een van mijn mooiste feesten ooit!”

300.000 condooms

Waar tijdens de Olympische Spelen van Tokio intimiteit nog strikt verboden was vanwege de coronapandemie, liggen er in het olympisch dorp van Parijs, nota bene de stad van de liefde, 300.000 condooms klaar. Het dubbele van het aantal condooms in 2012 in Londen (150.000), maar een stuk minder dan in 2016 in Rio de Janeiro (450.000). Om de rekensom meteen maar even te maken: Parijs verwelkomt ruim 9000 sporters, de Olympische Spelen duren achttien dagen, dus gemiddeld heeft elke sporter recht op twee condooms per dag (!).

Relaxen, of juist een potentiële date aan de haak slaan om al die rubbertjes mee te gebruiken, kunnen de sporters in het olympisch dorp in een van de ontmoetingslounges of aan de bar. “Want het is heel belangrijk dat de gezelligheid hier iets groots is,” zegt de directeur van het dorp, de Fransman Laurent Michaud, tegen Sky News. Alcohol, dat libido verhogend werkt, wordt er niet geschonken. “Maar ze kunnen in de stad drinken wat ze willen.”

Opvallend: de slaapkamers in het olympisch dorp, dé plek waar het allemaal moet gebeuren, zijn net als in Tokio voorzien van bedden die zijn gemaakt van karton. Deze worden na de Olympische én de Paralympische Spelen gerecycled tot papier. We horen het u denken: krijgen die sporters een stortvloed aan condooms uitgereikt, moeten ze die wel gaan gebruiken op bedden van karton. In Tokio deed al snel het gerucht de ronde dat bewust voor dit materiaal was gekozen om ‘andere activiteiten’ dan slapen te ontmoedigen. Maar hoe kan het ook anders: destijds doken al snel de eerste, geruststellende, geluiden op dat de bedden wel degelijk tegen een eeh… stootje kunnen.

Premium
Je hebt zojuist een premium artikel gelezen.

Online onbeperkt lezen en Panorama thuisbezorgd?

Abonneer nu en profiteer!

Probeer direct
Sport
  • ANP E.A.