doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Danny de Munk reageert voor het eerst op ernstige claims grensoverschrijdend gedrag

Danny de Munk wordt beschuldigd van een flink aantal misdragingen. Vandaag heeft de zanger en acteur voor het eerst gereageerd op de aantijgingen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-62928358b4394 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62928358b4394 img{#fig-62928358b4394 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-62928358b4394 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62928358b4394 img{#fig-62928358b4394 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62928358b4394 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62928358b4394 img{#fig-62928358b4394 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62928358b4394 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62928358b4394 img{#fig-62928358b4394 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Danny de Munk

De Munk werd in Yvonne Coldeweijers meest recente vlog beschuldigd van het een en ander. Coldeweijer vertelt dat zij de uitspraken van De Munk over zijn brave burgerleven via haar sociale media had gedeeld, waarop haar inbox al snel volstroomde met berichten van haar 'spionnen'. En die claimden toch echt iets anders. "Ik werd gewoon uitgelachen omdat ik dus niet weet hoe vreselijk hij zich misdragen heeft in z'n leven", aldus Coldeweijer.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

'Zo strak als een kanarie'

Zo zouden de bronnen van Coldeweijer onder meer stellen dat De Munk niet bepaald monogaam in het leven staat. Hier heeft de 'juice-koningin' naar eigen zeggen 'honderden DM's' over ontvangen. Ook zouden haar bronnen een boekje open gedaan hebben over het drugsgebruik van De Munk. Zo meldt Coldeweijer dat de acteur 'strak als een kanarie' tussen de kinderen op het podium zou hebben bij de musical Ciske de Rat.

Daarna volgden nog een aantal ernstige beschuldigingen – van drogering tot herhaaldelijk seksueel wangedrag.

Reactie Danny de Munk

Inmiddels heeft De Munk gereageerd op alle ontstane ophef. "Een week geleden meldde ik dat ik niets te vrezen had van juicechannels omdat ik niets te verbergen heb", is te lezen in een verklaring. "Achter die woorden sta ik nog steeds." Daarnaast zegt de acteur 'zeer ontdaan' te zijn.

Uit de verklaring van De Munk: "Ik ontken pertinent de beschuldigingen uit de video. Ik zit inmiddels veertig jaar in het vak en sta bekend als een perfectionist en een professional. Het doet mij dan ook heel veel pijn dat deze beschuldigingen worden geuit, vooral omdat dit zijn weerslag heeft op mijn hele gezin en familie. Zo ontvangen mijn kinderen inmiddels beledigingen en ernstige verwensingen. De MeToo-beschuldiging vind ik vreselijk. Daar herken ik mij absoluut niet in. Als iemand meent dat ik hem of haar onjuist heb behandeld, dan hoop ik dat diegene melding doet bij de juiste instanties, zodat dit op professionele wijze onderzocht kan worden."

Danny de Munk vindt het ook "zeer onaannemelijk dat iemand in een grote musical speelt onder invloed van harddrugs, waarin op het hoogste niveau - vaak gelijktijdig - gezongen, gedanst en geacteerd moet worden". De vermeende seksuele handelingen die zich onder meer in de coulisse van het theater zouden hebben afgespeeld tijdens optredens noemt hij daarnaast "praktisch uitgesloten".

Onderzoek

De advocate van De Munk laat weten dat ze op dit moment nog aan het nadenken zijn over eventuele juridische stappen tegen Yvonne Coldeweijer, onder andere omdat er geen hoor en wederhoor is toegepast, aldus advocate Annemiek van Spanje. Zij zegt ook dat Danny de Munk volledig zal meewerken aan een onafhankelijk onderzoek naar de vermeende misstanden.

Stage Entertainment, het bedrijf dat de musical produceerde, heeft eerder al laten weten actie te ondernemen. Zij zijn een onderzoek gestart naar aanleiding van alle aantijgingen, en laten weten het verhaal heel serieus te nemen. "De inhoud van de berichtgeving heeft ons zeer aangegrepen. Naar aanleiding van de berichtgeving zullen wij nader onderzoek hiernaar doen."

Ook voegen ze hieraan toe dat het bedrijf met kindacteurs altijd speciale maatregelen neemt: "Wij zijn daarnaast extra voorzichtig met kinderen die in onze producties spelen. Zij krijgen begeleiding van speciale kinderbegeleiders."

Tot slot roept Stage Entertainment slachtoffers op om zich te melden bij verschillende instanties. "Zoals het onafhankelijke meldpunt Mores, eventueel de politie, of ons interne meldpunt. Als Stage Entertainment zullen wij betrokkenen hierbij alle mogelijke hulp en ondersteuning bieden."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws