Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tom Egbers sleept NOS voor de rechter

De NOS Studio Sport-presentator wil weer aan de bak.

Tom Egbers

Egbers werd in maart vorig jaar beschuldigd van intimidatie en pestgedrag op de redactie van Studio Sport. De advocaat van de presentator heeft aan het AD laten weten dat Tom Egbers het destijds al niet eens was met zijn 'break', maar hij stapte tijdelijk op om voor rust op de redactie te zorgen. We zijn een jaar verder en de 66-jarige presentator is er nu blijkbaar wel klaar mee: hij wil terugkeren op de televisie.

De NOS-presentator raakte in opspraak door een artikel in de Volkskrant. Volgens de berichtgeving zou Egbers 16 jaar geleden een affaire hebben gehad met een vrouwelijke collega, die hij vervolgens zou hebben geïntimideerd en gepest. Kort nadat het artikel werd gepubliceerd reageerde de presentator dat het deel over de affaire klopte. Daar bood hij zijn excuses voor aan. Hij benadrukte daarbij dat hij nog 6 jaar na de affaire met de vrouw in kwestie heeft samengewerkt.

In een interview bij het televisieprogramma Khalid & Sophie deed Egbers al eerder de uitspraak dat hij zich niet bij het grofvuil zou laten zetten door de omroep. "Dat laat ik niet zomaar gebeuren", aldus Tom Egberts tijdens de talkshow.

Kort geding

Volgens documenten in handen van het Algemeen Dagblad zijn er alleen anonieme meldingen tegen de presentator. Daarnaast zouden er ook geen concrete voorbeelden zijn gegeven over het wangedrag van Egbers. Hij wil dan ook gewoon binnenkort weer op de televisie verschijnen en spant een kort geding tegen de omroep aan.

Een woordvoerder van de NOS heeft laten weten dat de omroep constant in contact is gebleven met de Studio Sport-presentator. De omroep stelt verder dat deze gesprekken gingen over mogelijke werkzaamheden en bijbehorende voorwaarden. "Het aangekondigde kort geding gaat daarover", aldus de woordvoerder.

Tom Egbers en zijn gezin zouden flink hebben geleden na de geruchten over zijn vermeende wangedrag op de sportredactie. De presentator zou dan ook willen dat de omroep hem rehabiliteert en zich niet langer - intern en extern - negatief over hem uitlaat.

Het kort geding tegen de NOS dient aanstaande maandag.

Entertainment
  • AD, NOS, Nu.nl
  • NL Beeld / Patrick van Emst