Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek wijst uit: welk type ondergoed je draagt heeft invloed op je sperma

Wil je beter zaad? Draag dan dít type onderbroek om je naad.

Onderzoek wijst uit: Welk type ondergoed je draagt heeft invloed op je sperma

‘Ballenknijper’. Het klinkt al niet echt productiebevorderend, hè? Als je de gezondheid van je ballen liefhebt, blijf je ver uit de buurt van dit soort strakzittend ondergoed. De universiteit van Harvard heeft onderzoek gedaan naar de invloed van je ondergoed op de kwaliteit van je sperma. En wat blijkt?

Strak ondergoed = Slecht voor je zaad

Mannen die losse boxershorts dragen hebben volgens dit onderzoek, waarbij 656 mannen tussen de 32 en 39 onderzocht werden, sperma van beduidend betere kwaliteit. Zowel het aantal zaadcellen als de concentratie hiervan lag een stuk hoger bij deze groep.

Je ballen beschikken over een knap staaltje evolutionaire overlevingsdrang. Als een vogel met een nest vol eieren zullen ze er alles aan doen om je toekomstig kroost te beschermen. Je zaad is in optima forma als het daarbeneden 33 graden Celsius is. Is het koud buiten? Dan verschrompelt je scrotum, zodat je twee vrienden dichterbij je lichaam komen te hangen. Is het warm? Dan nemen ze juist afstand en kiezen ze ervoor een stukje lager te bungelen.

Een strakke onderbroek voorkomt dit natuurlijke proces. Hoe warm het ook is, je (plak)zak kan met geen mogelijkheid afzakken naar koudere oorden. Dit heeft effect op de productie van je sperma. Die krijgen door de warmte een soort eilandmentaliteit. Tranquilo, tranquilo.

Met je ballen in de wind

Heb je de ambitie om voor de eerste of de zoveelste keer vader te worden? Dan is het handig om eens wat lossere onderbroeken te gaan dragen. Niks geen siësta. Aan het werk! De ijzige, koude noordenwind in. Aanpoten zoals ze in Siberische goelags doen.

Of nou ja, dat is ook weer overdreven. Je zaad is op z’n best als het 2 tot 4 graden koeler is dan je lichaamstemperatuur. Weet je dat ook weer.