Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit gebeurt er met je als je een maand lang geen zaadlozing hebt

Het is inmiddels november en dat betekent ook dat het weer 'No Nut November' is. Dat houdt in dat je een maand lang geen zaadlozing mag hebben als je hieraan meedoet.

Man

Een lekker potje ketsen of een goede fapsessie behoren simpelweg gewoon tot de favoriete bezigheden van de man. Tijdens No Nut November is het de bedoeling dat je deze twee hobby's even laat en een maandlang niet klaarkomt. Voor de één is het een oefening voor zelfbeheersing en voor de ander een nachtmerrie.

Mentale boost

Waarom zou je dit nou een maand lang niet doen? Er lopen al zoveel seksueel gefrustreerde mensen rond. Waarom zou jij je bij dit groepje willen mengen? En dan ook nog eens vrijwillig. Het is dan slechts voor een maandje, maar in een maand tijd kan je heel wat seksueel genot mislopen.

Naast dat het ontzettend leuk is, is het ook hartstikke gezond om te rukken of van bil te gaan. Dat vertelt uroloog Piet Hoebeke aan Het Laatste Nieuws. Het is niet gevaarlijk om een maand lang deze lusten te negeren. Toch raadt Hoebeke het aan om je seksuele activiteiten gewoon door te zetten.

Daarnaast is het ook leerzaam vertelt de uroloog: “Je ontdekt wat je zelf fijn vindt. Ook kan het je een mentale boost geven, en soms helpt het zelfs om beter in te slapen.” Vrouwen letten jullie op? Het is voor ons heel normaal om na de daad in slaap te vallen. En dat zijn toch lekkere dutjes. Dan slaap je zo vijf kwartier in het uur.

Prostaat

Voor jonge mannen is een regelmatige zaadlozing heel belangrijk. Het vermindert namelijk de kans op prostaatkanker. Uit onderzoek van de Harvard Medical School in Boston blijkt dat wanneer je elke dag een orgasme hebt, je 25% minder kans hebt om deze ziekte te krijgen. Dat is toch niets anders dan een win-winsituatie?

Dit komt doordat 30% van het mannelijke zaad gemaakt wordt door de prostaat vertelt Hoebeke: “Het zorgt ervoor dat de zaadcellen beschermd zijn tegen de zure omgeving van de vagina, en kleverig genoeg is om te blijven plakken”, aldus de uroloog. "Een goede werking van je prostaat is dus essentieel”, gaat hij verder.

Toch geloven sommige mensen dat een maand lang niet fappen of rampetampen ook zijn voordelen heeft. Zo zou het voor een sterkere wilskracht zorgen. Ook zou je beter kunnen redeneren en minder last hebben van acne. Dit is allemaal echter niet bewezen.

Er ging ook een gerucht rond dat mannen vrouwen sneller zwanger kunnen maken als ze hun sperma opsparen. Dit blijkt niet waar te zijn, vertelt Hoebeke: “Je sperma zal misschien wat meer en dikker zijn in omvang. Maar je kunt iedere dag iemand zwanger maken”, laat de uroloog weten. Je kunt gerust vijf keer per dag ejaculeren en nog over voldoende zaadcellen beschikken”, besluit hij.

Misschien is het een idee om volgend jaar geen No Nut November meer te doen, maar More Nut November.

Lifestyle
  • Het Laatste Nieuws
  • Adobe Stock