Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gek op een stamppotje? Het is nog goed voor je zaadproductie ook

Ben jij nou helemaal gek van een lekker bord 'Hollandse pot'? Dan hebben wij geweldig nieuws voor je op deze zonnige dag. Het is namelijk niet alleen om je vingers bij af te likken, het zorgt er ook nog eens voor dat mannen een betere zaadproductie krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van onze eigen Rotterdamse Erasmus Universiteit.

Aardappelen

Natuurlijk gaat het niet alleen om een lekker bordje 'Hutspot' of 'Boerenkool'. Ook gewoon een 'AVG'tje': Aardappelen, Vlees en Groenten is goed voor je zaadcelletjes. Bij 161 koppels werd dit getest en uit dit onderzoek bleek dat mannen die gewoon 'lekker Hollands' eten meer zaadcellen hebben. Ja, echt!

Twee keer zoveel

Uit het onderzoek van Marijana Vujkovic (Erasmus MC) kwam dat mannen die genieten van onze traditionele keuken twee keer zoveel zaadcellen hebben dan mannen met een ander voedingspatroon. Interessant als je het ons vraagt. Hoe Marijana erop gekomen is om juist dit onderzoek te onderzoeken is onbekend. Niet direct iets waar wij direct aan dachten, maar hey fijn dat er onderzoekers zijn die het voor ons doen.

Voeding is ontzettend belangrijk wat betreft de vruchtbaarheid, dus ben jij samen met je partner bezig en lukt het nog niet helemaal? Wie weet is het Hollandse prutje een gouden oplossing en kun je er straks niet meer zonder. Probeer dus elke avond gewoon eens zo'n lekkere Hollandse hap en genieten maar!

Lifestyle
  • RTL Nieuws, Volkskrant
  • Pexels