Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizarre opvoeding: Sylvester Stallone gaf dochter mesje mee naar school in groep 6

We hadden niet anders verwacht van Rambo.

Sylvester Stallone

Sylvester Stallone is een levende legende in Hollywood. De ouwe baas begon ooit als acteur in een softporn-film - erotisch, geen hardcore bats-actie - en verdiende daar de bijnaam 'The Italian Stallion'. In 1974 schreef hij het script over een bokser, ene Rocky, en in 1976 werd zijn verhaal verfilmd. Stallone speelde toen zelf de hoofdrol. Wat de opbracht? 100 miljoen dollar en 10 Oscar-nominaties. De rest is geschiedenis.

Hoewel de halve Italiaan een hoop verschillende rollen speelde, overtrof niks zijn twee noemenswaardige personages: Rocky en Rambo. Is dat erg? Absoluut niet. De filmreeksen zijn beide uitgegroeid tot ware klassiekers. Dankzij mister Stallone natuurlijk.

Dochters

Ook thuis heeft Sly, zoals Stallone ook wel genoemd wordt, niet stilgezeten. Met zijn eerste vrouw produceerde de acteur twee zoons. Met vrouw nummer drie zette hij drie dochters op de wereld: Sophia (27), Sistine (25) en Scarlet (21) Stallone.

In realityserie The Family Stallone wordt duidelijk dat de dochters verre van een doorsnee opvoeding genoten hebben. In de promotievideo van het tweede seizoen is te zien dat Sly z'n dochters Sistine en Sophia meeneemt naar een zelfverdedigingscursus. Maar of ze dat nodig hebben? Uit een aantal anekdotes blijkt namelijk dat de vrouwen vroeger al harde 'trainingen' kregen van vaderlief.

"Hij liet ons pepperspray op elkaar spuiten om te oefenen", aldus Sistine. "O mijn god, dat is zo erg! Hij deed een mesje in mijn rugzak toen ik in groep 6 zat."

Een enigszins onconventionele opvoedingsstrategie van een onconventionele man dus. Maar goed, z'n dochters kijken er met een lach op terug, dus ze nemen hun pa schijnbaar niks kwalijk. Pepperspray of niet.

Sophia en Sistine hosten samen de Unwaxed Podcast, plus de digitale boekenclub Favorite Book Club. Hun jongere zusje Scarlet acteert samen met haar vader in de serie Tulsa King en studeert aan de Universiteit van Miami.

Entertainment
  • Independent
  • NL Beeld / Instar