Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ontdek de voedingsmiddelen die een goede slaap bevorderen

Gezond leven en goed voor jezelf zorgen, ontzettend belangrijk. Ook wat je slaap betreft is het goed om rekening te houden met wat je wel en niet eet. Zo kunnen bepaalde voedingsmiddelen zelfs je slaap bevorderen.

Slapen

Streef je er meer en meer naar om beter te slapen op een matras? Dan is het zeker geen verkeerd idee om eens een keer kritisch te kijken naar de voeding. Want kies je voor het nuttigen van de juiste voedingsmiddelen, dan kan het zomaar zo zijn dat je dit ook merkt doordat je net even wat beter in slaap valt. Bepaalde voedingsmiddelen staan er namelijk bekend om de slaap aanzienlijk te kunnen verbeteren. In dit artikel geven we je een paar handige tips.

Probeer in de avond een glas kamille thee te drinken

Heb je wel eens een keer gekeken naar de verpakkingen van thee? Dan kan het zomaar zo zijn dat het je op is gevallen dat ieder merk kamille in het assortiment heeft genomen. En dat is niet zo gek, want dit kruid staat bekend om de verschillende voordelen. Naast dat het voor een zachte smaak zorgt en het een neutrale smaak geeft, zit er ook een stofje in verwerkt die een betere nachtrust stimuleert.

Heb je wel eens een keer gedacht aan het verwerken van meer gember in de voeding?

Naast het gebruik van kamille, zijn er nog een aantal andere natuurlijke producten die een betere slaap kunnen bevorderen. Gember is daar bijvoorbeeld een erg goed voorbeeld van. Het zit boordevol antioxidanten, wat weer kan zorgen voor een betere spijsvertering. Hierdoor kun je een opgeblazen gevoel in de avond verminderen en ga je ook met een fijner gevoel naar bed. Gember kun je bijvoorbeeld terug laten komen in de thee, maar ook in gerechten zoals een curry of sushi.

Voorkom het eten van veel suikers voor een gebalanceerde voedingsstijl

Je weet het vast en zeker wel. Het eten van te veel suiker brengt verschillende nadelen met zich mee. Je bloedsuikerspiegel is uit balans, suiker wordt op lange termijn opgeslagen in de vorm van vet in het lichaam en het werkt ook nog eens erg verslavend. Al met al zijn dat meer dan genoeg redenen om het eten van suiker te gaan beperken. Je geniet daardoor van een gebalanceerde voedingsstijl en je energieniveau is in de loop van de dag net even wat meer in balans. Minder suiker eten kun je doen door bijvoorbeeld gezonde tussendoortjes te eten en minder kant-en-klare producten in te kopen. En met slechts een paar kleine aanpassingen in je voeding, kun je al een wereld van verschil maken.

Probeer om net even wat vaker vers en gezond te koken

Dus probeer ook om vaker je voeding vers en gezond te kopen. In de supermarkt zijn er gelukkig genoeg alternatieven te vinden of je kiest er een keer voor om de lokale toko te bezoeken. Recepten voor gezonde voeding zijn er online in overvloed, zodat er voor ieder ook altijd wel wat wils is. Begin je binnenkort al met het doorvoeren van een paar kleine aanpassingen bij jou in het dagelijks leven? Wat voor aanpassingen je ook door gaat voeren, je werkt keer op keer weer aan een betere versie van jezelf.