Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Scheten inademen is goed voor de gezondheid’

Vol gas!

‘Scheten inademen is goed voor de gezondheid’

Eindelijk goed nieuws voor de fanatieke broektrompettisten onder ons. Al dat geronk en geborrel uit je achterste blijkt een behoorlijke boost voor de gezondheid op te leveren, zeker wanneer je het vrijgelaten geurenboeket weer via je neus binnenlaat. Althans, dat meent een aantal onderzoekers aan de universiteit van Exeter.

Hoe dat precies zit? Simpel: één de gassen die vrijkomt bij het laten van een scheet - gaswaterstofsulfide - blijkt een soort wondermiddel te zijn. Het zou onder andere helpen tegen kanker, beroertes en hartaanvallen, om maar een paar voorbeelden te noemen. Daarnaast zouden ook de kans op artritis en dementie verlaagd worden door het opsnuiven van een stevige dosis darmgas.

De volgende keer dat je een ketterende verrassing op voelt komen, kun je dus beter alvast je hoofd tussen je benen steken voordat je het kanon afvuurt. En als je geliefde weer een keer klaagt als jij de gaskraan opendraait, deel dan even mee dat je het voor haar gezondheid doet. Ze zal je dankbaar zijn.

Bizar
  • iStock