Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Henny Huisman gelooft in onschuld Carlo Boszhard: 'Hij is gewoon een knuffeldier'

Eén van de BN'ers over wie er allemaal geruchten omtrent ongewenst gedrag de ronde doen, is Carlo Boszhard. Henny Huisman gelooft echter in zijn onschuld, laat hij weekblad Weekend weten.

Henny Huisman

We zitten inmiddels vol in de tweede 'MeToo-golf'. Vooral na de BOOS-uitzending rondom de misstanden bij The Voice is het balletje (en diverse koppen) gaan rollen en wordt de een na de andere BN'er beschuldigd van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Carlo Boszhard is er daar eentje van. In zijn geval gaan de verhalen onder andere over het ongewenst betasten van minderjarige jongens. Vrij ernstige aantijgingen dus.

'Hij is gewoon een knuffeldier'

Maar daar is niks van waar, denkt Henny Huisman. De inmiddels 70-jarige tv-presentator reageert op de ontstane ophef in de Weekend en geeft aan dat hij in Carlo's onschuld gelooft. "Ik ken Carlo echt héél goed, en hij is gewoon een knuffeldier", aldus Huisman. "Hij vindt iedereen leuk, hij knuffelt je en zoent je. Ik ben er zo goed als van overtuigd, durf er mijn hand voor in het vuur te steken, dat hem geen enkele blaam treft. Hij ís gewoon zo."

Henny vervolgt: "Als hij een leuke gozer ziet, zegt hij: ‘Goh, jammer dat je hetero bent, anders had ik wel met je gegaan’, of zoiets. Dat soort opmerkingen. Alleen, tegenwoordig mag je niks meer zeggen. Maar ik heb het volste vertrouwen in Carlo."

De beschuldigingen

De beschuldigingen aan het adres van Carlo Boszhard bestaan grofweg uit twee delen, deed Jan Roos enige tijd terug uit de doeken in zijn Youtube-show Roddelpraat. Ten eerste zou Boszhard 'losse handjes' hebben als het gaat om personen van hetzelfde geslacht. De presentator zou zelfs tijdens een televisie-uitzending iemand hebben 'bepoteld', zoals de ene helft van het Roddelpraat-duo het verwoordt. "En die persoon is mijn bron", aldus Roos. "Die is in zijn broekje betast, tijdens een uitzending."

De tweede beschuldiging heeft te maken met iets waar weekblad Story begin januari al over berichtte. Het weekblad schreef toen over geruchten van 'een RTL-presentator' die aan minderjarige jongens zou hebben gezeten.

Eind februari onthulde Jan Roos in Roddelpraat dat hij had gehoord dat het verhaal van de Story over Carlo Boszhard gaat. "Ik heb het niet alleen gehoord van één bron", aldus Roos. "Ik heb het van twee, van meerdere bronnen gehoord. Waaronder een BN'er."

Aangifte

Boszhard zelf reageerde niet lang na de Roddelpraat-uitzending op social media. "Zojuist vol ongeloof gekeken naar RoddelPraat waarin er leugens over mij verteld worden", aldus de presentator. "Ik zal aangifte doen tegen Jan Roos en RoddelPraat wegens laster. Verbijsterd ben ik over het gemak waarmee mijn naam te grabbel wordt gegooid en er aannames worden gedaan die totaal niet waar zijn."

De aangifte van de RTL-presentator tegen hem en het programma Roddelpraat bestempelt Jan Roos als "een kansloze zaak".

Entertainment
  • Mediacourant, Weekend, RP
  • EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl