Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Deze BN'er heeft NUL medelijden met Joost Klein: 'Raar gedrag'

Klein krijgt veel steun, maar zeker niet van iedereen in BN'er-land.

Joost Klein

Het Eurovisie Songfestival is uitgelopen op één grote sof. Joostje steeg in de peilingen, Joostje daalde in de peilingen, maar uiteindelijk trad de beste jongen niet eens op. De reden daarvoor was natuurlijk het 'incident' dat achter de schermen heeft plaatsgevonden op donderdagavond in het hotel waar de Nederlander verbleef. Daar heeft hij zich volgens de beschuldigingen agressief geuit richting een cameradame.

Na een periode van onzekerheid - mocht 'ie wel optreden of werd hij uit de wedstrijd geknikkerd? - besloot de European Broadcasting Union (EBU) de Nederlander te diskwalificeren.

Terecht

Dat leidde tot een hoop boze Nederlanders. Onder anderen Eurovisie-presentator Cornald Maas liet zich zeer kritisch uit over de organisatie. "Fuck de EBU!" aldus Maas na de beslissing om Joost uit te sluiten van de finale. Daarnaast trok de presentator van Finland zich terug, werd het hoofd van de organisatie uitgefloten tijdens de finale en werd 'Europapa' meermaals gezongen in de zaal.

Kortom, zat steunbetuigingen voor Klein. Maar dat betekent niet dat iedereen zich achter de Nederlander schaart. Henny Huisman vindt het volkomen terecht dat Klein niet meer mee mocht doen. Sterker, hij was zelf ook al meer dan klaar met de rapper.

'Je vertegenwoordigt Nederland'

"Ik persoonlijk vind het rare gedrag van Joost Klein met de vlag van Nederland, o.a. over je hoofd, meer een reden tot gediskwalificeerd worden dan tegen een vervelende cameravrouw roepen, “flikker op met dat filmen van je!”Je vertegenwoordigt Nederland. RESPECT", plaatst Huisman op X.

Klein zat inderdaad tijdens de persconferentie met de Nederlandse vlag over zijn hoofd. Iemand op X reageert onder Henny's bericht en stelt dat de artiest dat vaker doet, ook tijdens optredens. Maar dat is geen excuus, aldus de 72-jarige tv-man.

Huisman: "Hij zit altijd met een vlag over zijn hoofd, nou en? Het blijft respectloos! Je kan toch ook niet zeggen, ja die man steelt altijd bij Albert Heijn?"

Onderzoek

Wat er nou precies gebeurd is in Malmö, blijft vooralsnog onduidelijk. Het zou eerst enkel om wat dreigende woorden zijn gegaan. Toen werd het een dreigende beweging. Daarna zou hij een camera naar beneden hebben gedrukt. En nu melden diverse media dat Joost Klein de camera van een vrouw zou hebben stukgeslagen. Welke versie het dichtst in de buurt van de waarheid ligt, is nu nog onbekend. Wellicht dat het Zweedse OM daar later meer duidelijkheid over schept.

Entertainment
  • MediaCourant
  • NL Beeld / Patrick van Emst