Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ernstige beschuldigingen seksueel wangedrag Carlo Boszhard

Inmiddels heeft de presentator gereageerd op de beschuldigingen. Ook heeft hij aangifte gedaan wegens laster.

Carlo Boszhard

De TV Kantine, Life & Cooking, Telekids. Carlo Boszhard is een gevestigde naam op de Nederlandse buis. Maar na de hele tweede golf aan MeToo-beschuldigingen, wordt nu ook de naam van de presentator in verband gebracht met ernstig wangedrag. Boszhard heeft inmiddels laten weten aangifte te doen tegen degenen die de verhalen het net op hebben geslingerd.

'In zijn broekje betast'

Dat gaat om Jan Roos en zijn programma Roddelpraat. In de aflevering die gister online is gekomen, besteedde Roos een segment aan Carlo Boszhard en beschuldigingen die er zouden bestaan aan het adres van de televisiepresentator.

Die beschuldigingen bestaan grofweg uit twee delen, doet Jan Roos uit de doeken. Ten eerste zou Boszhard 'losse handjes' hebben als het gaat om personen van hetzelfde geslacht. De presentator zou zelfs tijdens een televisie-uitzending iemand hebben 'bepoteld', zoals Roos het verwoordt. "En die persoon is mijn bron", voegt hij eraan toe. "Die is in zijn broekje betast, tijdens een uitzending."

'Jonge jongens'

De tweede beschuldiging heeft te maken met iets waar de Story begin januari al over berichtte. Het weekblad schreef toen over geruchten van een RTL-presentator die aan minderjarige jongens zou hebben gezeten.

Roos heeft naar eigen zeggen meermaals navraag gedaan over het verhaal dat zo'n twee maanden terug al werd geschreven, maar waarvan het nog steeds niet duidelijk is over wie het gaat. "Ik heb het van de week weer gevraagd (aan Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker, red.) en d'r komt geen antwoord", aldus de senior van het Roddelpraat-duo.

Vervolgens zegt Roos inmiddels te hebben gehoord over wie dat verhaal van de Story gaat: Carlo Boszhard. "Ik heb het niet alleen gehoord van één bron. Ik heb het van twee, van meerdere bronnen gehoord", legt hij uit. "Waaronder een BN'er."

Kortom, behoorlijk serieuze aantijgingen aan het adres van de tv-maker.

Hier onder de betreffende uitzending van Roddelpraat. Stuk over Carlo Boszhard vanaf 07:25

Boszhard doet aangifte

Dat vond ook Carlo Boszhard zelf. "Zojuist vol ongeloof gekeken naar RoddelPraat waarin er leugens over mij verteld worden", reageerde hij in een bericht op social media. "Ik zal aangifte doen tegen Jan Roos en RoddelPraat wegens laster. Verbijsterd ben ik over het gemak waarmee mijn naam te grabbel wordt gegooid en er aannames worden gedaan die totaal niet waar zijn."

Inmiddels heeft ook Roos alweer gereageerd op de aangifte tegen hem en zijn programma. "Ik heb in Roddelpraat gezegd dat het verhaal in de Story, dat er een RTL presentator is met grijpgrage handjes, over Carlo Boszhard gaat", laat hij weten in een reactie aan het ANP. "Ik beschuldig hem zelf van niks." Daarbij vermeldt hij nog dat alle informatie afkomstig is van bronnen.

Of de beschuldigingen aan het adres van Carlo Boszhard waar zijn, laat Roos naar eigen zeggen 'in het midden'. De aangifte van de RTL-presentator tegen hem en het programma Roddelpraat noemt hij tot slot "een kansloze zaak".

Nieuws
  • RTL Boulevard, Roddelpraat
  • BrunoPress/Arjo Frank/Brunopress.nl