Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Parkeren bij Schiphol Airport - Informatie & Tips

Ga jij op vakantie vanaf Schiphol? Lees dan snel verder, want wij vertellen je meer over de parkeermogelijkheden en tips over goedkoop parkeren Schiphol.

Parkeren Schiphol

Parkeren bij Schiphol Airport

De grootste luchthaven van Nederland trekt ieder jaar weer veel reizigers die naar het buitenland trekken. Hoewel Schiphol beschikt over een eigen treinstation en bushalte, kiezen toch de meeste mensen ervoor om met de auto naar Schiphol te gaan.

Je wilt dan natuurlijk wel zeker weten dat je geliefde auto veilig geparkeerd staat! Wij gaan je in dit artikel wat meer vertellen over de parkeeropties bij Schiphol en hoe je nu de beste parking kunt vinden voor de laagste prijs.

Parkeeropties bij Schiphol

Juist doordat Schiphol zo’n grote luchthaven is, ze zijn zelfs de derde van Europa, zijn er ook veel parkeergelegenheden. Zo heeft Schiphol zelf alleen al 5 verschillende parkeerplaatsen, waarvan er twee inclusief valetservice zijn. Als je echter de prijzen bekijkt moet je wel een keer slikken.

Gelukkig is er nog veel meer aanbod als je wilt parkeren Schiphol! Zo kun je kiezen uit parkeerplaatsen inclusief shuttle- of valetservice voor een veel lagere prijs dan bij Schiphol zelf. Op service hoef je niet in te leveren, want deze goedkopere alternatieven woden zeer goed beoordeeld en hebben soms zelfs extra services zoals elektrische laadpalen of het laten wassen van je auto.

Shuttle parkeren

Het grote voordeel van parkeren met shuttleservice is de lage prijs. Als je de parkeerplaatsen gaat vergelijken dan zie je dat de goedkoopste parkings die met shuttleservice zijn. De rit in de bus duurt vaak maar enkele minuten en je wordt afgezet bij de terminal. Je hoeft dus nooit ver te lopen met je bagage. Een ander voordeel is dat je zelf je auto parkeert. Zo zie je direct op wat voor plek je auto de komende dagen of zelfs weken gaat staan. Bij valetservice weet je dit bijvoorbeeld niet.

Hoewel dit niet voor iedere shuttle parking geldt, is dit toch wel belangrijk om te benoemen. Zo kun je bij een groot deel van de shuttle parkeerplaatsen je eigen autosleutels meenemen op reis. Zo weet je zeker dat er niet onnodig met je auto gereden wordt en verklein je de kans op eventuele schade.

Valet parkeren

Wellicht ken je het valet parkeren al van een chique hotel of een andere luchthaven. Je kunt direct naar de luchthaven rijden en belt een half uur voor aankomst even naar de parking. Bij aankomst staat er dan een ervaren chauffeur klaar om je auto over te nemen en te parkeren. Geen zorgen om een volle shuttlebus of krappe parkeerplaats: je stapt direct uit bij de terminal en kunt zo naar de incheckbalie toe. Het bespaart veel tijd en stress! Het is extra handig voor mensen die slecht ter been zijn of voor families met jonge kinderen.

De chauffeur die je auto ophaalt en parkeert is vakbekwaam en professioneel, zodat je met een gerust hart je auto uit handen kan geven. De meeste aanbieders controleren de auto aan de hand van een innameformulier op schade en doen dit ook wanneer je de auto weer terugkrijgt. Dit om eventuele schade te voorkomen.

Vinden van goedkope parkeermogelijkheden

Als jij goedkoop op vakantie wilt is het belangrijk om niet alleen de prijzen te vergelijken voor vliegtickets of accomodaties maar ook voor je parkeerplaats bij de luchthaven. Gelukkig zijn er tal van vergelijkingswebsites, zoals Vliegen en Parkeren die jou hiermee helpen. Vergelijk de prijzen van diverse parkeeraanbieders en filter op parkeervorm en extra servicemogelijkheden.

Een andere tip om voor een lage prijs te kunnen parkeren is: boek vooraf online en doe dit ruim van tevoren. Wanneer je helemaal niet vooraf reserveert, zijn de kosten voor een parkeerplaats vele malen hoger dan met reservering. Dit kan echt honderden euro’s schelen, dus het is zeker de moeite waard om vooraf te reserveren.

Daarnaast is het verstandig om minimaal 2 weken voor vertrek te reserveren, zodat je nog ruime keuze hebt. Als je te lang wacht zijn alle goedkope parkeerplaatsen Schiphol al volgeboekt en ben je aangewezen op de duurdere parkeerplaatsen.

Parkeren bij de officiële parkeerplaatsen

Geef je toch de voorkeur aan een officiële parkeerplaats? Dan kun je kiezen voor P3 Schiphol, waarbij je zowel op het buitenterrein als in de parkeergarage kunt parkeren. Wel is het overdekt parkeren natuurlijk wat duurder, vaak tussen de € 10 en € 20.

Deze parking werkt met een shuttleservice, waarbij je na het parkeren naar de opstapplaats loopt voor de shuttlebus. Deze rijdt iedere 10 minuten en de rit duurt 5 minuten. Wanneer het druk is kan het zo zijn dat je wat langer moet wachten, omdat de bus maar een beperkt aantal reizigers mee kan nemen.

Lifestyle
  • Unsplash