Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Goedkoop op vakantie in 2022 met deze tips

Het is nog even afwachten of 2022 anders gaat worden op het gebied van vakantie. Bijna de helft van de Nederlanders bleef in 2021 in eigen land om vakantie te vieren.

Goedkoop op vakantie in 2022 met deze tips

Wat je ook gaat doen; de échte Nederlander zou geen Nederlander zijn wanneer hij niet zou willen besparen op de kosten voor een vakantie. Lekker goedkoop genieten van de zon doe je met de tips in dit artikel.

Voordelig parkeren op Schiphol via Parkcare.nl

Nu we wereldwijd bezig zijn met vaccineren en het halen van boosters is de kans groot dat je in de zomer van 2022 gewoon lekker naar de zon op vakantie kunt. Ben je van plan om vanaf Schiphol te vliegen, dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar een goedkope parkeerplek bij Schiphol. Veel mensen denken dat parkeren bij een vliegveld flink in de kosten loopt, maar met de juiste tips en tricks valt dat reuze mee. Wist je bijvoorbeeld dat parkeren op Schiphol via Parkcare.nl extra voordelig kan? Hier krijg je altijd gegarandeerd de laagste prijs wanneer je vooraf online een reservering maakt. Dat is toch wel wat comfortabeler dan met je koffers in de trein naar het vliegveld gaan.

Boek je vakantie extra vroeg om kosten te besparen

Natuurlijk is de parkeerplek op Schiphol niet het enige waar je op moet letten wanneer je naar de zon wilt. Wat dacht je van een lekkere voordelige vakantie waarop je geld kunt besparen? Om de meest goedkope vakantie te scoren, is het aan te raden om zo vroeg mogelijk te boeken. Veel mensen weten in januari van het jaar al wanneer ze vakantie hebben. Onze tip: boek dan direct je vakantieverblijf zodat je verzekerd bent van een vakantie met korting. Nog eerder boeken is natuurlijk helemaal aan te raden, want dan zijn de prijzen het allergoedkoopst. Dit geldt overigens niet alleen voor vakanties naar het buitenland, maar ook voor campings, vakantieparken en hotels in Nederland.

Vermijd het hoogseizoen voor vakantie

Daarnaast moet je weten dat op vakantie gaan in het hoogseizoen betekent dat je de hoofdprijs neer moet leggen. Soms is een verblijf op Mallorca of Tenerife in juli of augustus dubbel zo duur in vergelijking met het voorseizoen of naseizoen. Om zoveel mogelijk geld te besparen, is het dus het meest verstandig om het hoogseizoen te vermijden. De kosten in de lente en in de herfst liggen een stuk lager. Dat zien we in zowel het buitenland als in Nederland; tenzij de grenzen door corona tegen die tijd weer dicht gaan. Dan gaan de prijzen hier (door vraag en aanbod) weer flink omhoog. Maar: corona zal op de langere termijn hopelijk weinig tot geen invloed meer hebben op de vakanties binnen Nederland.

Of kies juist voor last minute vakanties

Heb je in januari nog geen idee waar je later in het jaar naartoe op vakantie zou willen? Sommige mensen vinden het prettig om een beetje last minute te kunnen beslissen waar ze naartoe gaan. In tijden van een pandemie is dat ook niet eens zo’n heel verkeerd idee, want stel je voor dat het land waar je naartoe wilt gaan toch een negatief reisadvies krijgt. Het grote voordeel hiervan is dat een last minute vakantie ook altijd een stuk voordeliger is. Maar let op: met last minute bedoelen we wel écht last minute. Denk aan één tot twee weken voordat je vertrekt. Dat heeft ook wel iets avontuurlijks dat je tot zo kort voor vertrek nog niet weet waar je heen gaat. Vaak heb je alsnog volop keuze en profiteer je van een flinke korting op je vakantie. Er is met een beetje geluk ook nog een parkeerplek op Schiphol via Parkcare te scoren.

Vier vakantie in eigen land om geld te besparen

Tot slot kun je eens kijken naar het aanbod in Nederland wanneer je goedkoop op vakantie wilt. Hierbij ligt het er wel heel erg aan naar wat voor een soort vakantie je op zoek bent. Een vakantie in een hotel of op een luxe vakantiepark is soms net zo duur als wanneer je naar het buitenland gaat. Wanneer je geld wilt besparen door in eigen land op vakantie te gaan is het aan te raden om te kamperen of op zoek te gaan naar een bijzondere overnachting in de natuur van Nederland zoals slapen in een panorama dome of in een boomhut. Of ga lekker oldschool met je tentje of een vouwwagen op pad. Lekker goedkoop en eerlijk? Ook wel een keer lachen toch?