doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Vijf jaar cel voor Rodney G.: van succesvol kickbokser en acteur naar veroordeelde serieverkrachter

Zojuist is Rodney G. veroordeeld tot vijf jaar cel minus voorarrest. De rechtbank van Amsterdam acht hem schuldig aan meerdere verkrachtingen, mishandeling en poging tot doodslag.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-62927dcadab27 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62927dcadab27 img{#fig-62927dcadab27 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-62927dcadab27 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62927dcadab27 img{#fig-62927dcadab27 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62927dcadab27 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62927dcadab27 img{#fig-62927dcadab27 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62927dcadab27 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62927dcadab27 img{#fig-62927dcadab27 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Rodney G.

De Nederlandse ex-kickbokser, acteur en stuntman Rodney G. hoorde eerder al een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 10 jaar tegen zich eisen wegens een serie brute verkrachtingen. De ernstige beschuldigingen waren afkomstig van zeven vrouwen, waarvan er uiteindelijk zes aangifte hebben gedaan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Vandaag heeft de rechtbank G. schuldig bevonden aan het verkrachten van vier van die vrouwen, waarvan hij er drie ook mishandeld zou hebben. In één geval acht de rechtbank daarnaast bewezen dat er sprake is van poging tot doodslag. Zijn straf: 5 jaar cel, minus voorarrest.

Wie is Rodney G.?

Het ging Rodney G. jarenlang voor de wind. De ex-kickbokser en MMA-vechter was behoorlijk succesvol als professioneel vechtsporter en sleepte zelfs meerdere titels binnen. G. groeide in Amsterdam-Zuidoost dan ook uit tot local hero. Iemand die door hard werken de top bereikte, en zich daarna inzette voor het Leger des Heils en de lhbtq-gemeenschap.

Maar daar bleef het niet bij. Zijn successen als professioneel topsporter bleken slechts een springplank te zijn voor een behoorlijk vruchtbare carrière in de filmindustrie, zowel nationaal als internationaal. Zo speelde Rodney onder andere een rolletje in de film Suriname en de NPO-productie Vechtershart. En G. wist het in 2017 zelfs te schoppen tot stuntdubbel van Samuel L. Jackson (Pulp Fiction, The Avengers en meer) voor de film The Hitman's Bodyguard.

'Man met twee gezichten'

Zijn imago liep echter flinke deuken op toen hij beschuldigd werd van een reeks gewelddadige verkrachtingen. Zeven vrouwen meldden zich, waarvan er zes daadwerkelijk aangifte deden - de eerste in december 2020. Inmiddels zit G. al een tijd vast.

Wat betreft de beschuldigingen: die zijn vrij heftig. De vrouwen zouden Rodney G. hebben ontmoet toen ze in een kwetsbare periode zaten. G. werkte als personal trainer en zou in die hoedanigheid een relatie met sommigen van hen ze zijn aangegaan.

Volgens meerdere vrouwen leek alles in eerste instantie koek en ei, totdat de ex-kickbokser zeer gewelddadig gedrag begon te vertonen. Het zou gaan om brute verkrachtingen, doodsbedreigingen en poging tot doodslag. Tijdens de gewelddadige verkrachtingen gebruikte G. zelfs voorwerpen - o.a. een zweep - aldus een van de vrouwen. Een ander zou gedwongen zijn om urine te drinken.

G. ontkent

Ondanks de veroordeling ontkent Rodney G. zelf alle beschuldigingen, al geeft hij wel toe dat er sprake is geweest van "ruwe seks" met "wederzijds goedvinden". Vooralsnog is het onduidelijk of G. in hoger beroep gaat tegen de uitspraak.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws