Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Glory-kickbokser Michael Duut (34) neergeschoten: 'Twee keer geraakt'

Groninger Michael Duut is woensdagavond gewond geraakt en afgevoerd naar het ziekenhuis nadat hij door twee kogels werd geraakt. 

Michael Duut

Woensdagavond vond er rond 22:00 een schietpartij plaats op woonwagenkamp De Kring in Hoogkerk, een dorp onder de rook van Groningen. Donderdag werd door het Dagblad van het Noorden (DvhN) bekendgemaakt dat het om kickbokser Michael Duut alias 'The Dream Crusher' gaat. Vriend van Duut, de social media-influencer Alex Soze, bevestigde dit aan de krant: "Hij is in beide benen geschoten."

Mot over een paard

Volgens DvhN zou de kickbokser uit de categorie licht zwaargewicht in een conflict zijn geraakt over een paard. De eigenaar van het paard, waarop het neefje van Duut reed, zou woensdagavond op het woonwagenkamp zijn gekomen om verhaal te halen bij de Duut.

YouTuber Alex Soze, die onlangs zelf een tijdje achter de tralies zat wegens een mishandeling, vertelde aan de krant dat de paardeneigenaar voor behoorlijk wat herrie zorgde op woensdagavond. Zo zou hij hebben staan schoppen tegen de deur van de kickbokser, waarop Duut besloot naar buiten te gaan.

Bij de confrontatie die volgde, zou de vooralsnog onbekende verdachte een pistool hebben getrokken. Volgens Soze werd zijn vriend vervolgens in beide benen geraakt en afgevoerd naar het ziekenhuis. En ook de schutter zou er niet zonder kleurscheuren vanaf zijn gekomen- hij zou wat rake klappen hebben gekregen.

Zowel 'The Dream Crusher' als de man met het pistool is door de politie aangehouden en verhoord. Het onderzoek naar het incident loopt nog.

Michael Duut

In een interview met Vice vertelde Duut in 2018 hoe hij ooit begonnen is met kickboksen.

"Toen ik een jaar of tien was, had ik ruzie met een grote jongen van zes jaar ouder. Hij had me geduwd of getrapt en toen ging ik met dat verhaal naar mijn vader. Die liep met me mee en zei: 'Nou, vecht het maar uit.' Ik gaf die jongen zo'n harde knal met mijn rechter, dat hij gelijk gestrekt ging."

Michaels vader, die zelf aan boksen deed, besloot hem na direct daarna naar een kickboksschool te brengen. In de jaren die volgden, werkte Duut zich op tot succesvol en professioneel vechtsporter.

Toch kreeg 'The Dream Crusher' in het verleden vaker dan eens te maken met blessures. Hij brak zijn hand tijdens een training en scheurde in 2014 zijn biceps af. In 2016 maakte hij met succes een comeback. Zijn gewonnen pot werd door Glory zelfs uitgeroepen tot 'Fight of the Year'.

Je zou dus kunnen zeggen dat Michael het wel gewend is om terug te komen van een blessure, al is twee keer door je been worden geschoten natuurlijk andere koek.

Sport
  • Dagblad van het Noorden, Sikkom, Vice
  • NL Beeld / Heukers Media