Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Nederlands-Turske kickbokser na vondst 350 kilo coke in opblaasbootje opgepakt in Engeland'

De Nederlands-Turkse vechtsporter nam volgens de Engelse media nog een duik in de zee in een poging te ontkomen, maar werd opgepakt door de Britse kustwacht.

Kickbokser

Woensdag 26 juni werd bekend dat de Engelse autoriteiten een Nederlander in de boeien hebben geslagen op verdenking van grootschalige drugssmokkel. Dit gebeurde voor de kust van Suffolk, een graafschap aan de oostkust van Groot-Brittanië. De British National Crime Agency (NCA) pikte deze Ferhat G. op nadat hij uit een opblaasbootje zou zijn gesprongen. Die vluchtpoging was echter kansloos; de Nederlander werd volgens Britse media in zijn (natte) kraag gevat toen hij voet aan wal zette. De 55-jarige Brit Bruce K. werd eveneens in de boeien geslagen. Dat schrijft Crimesite.

Het misdaadplatform weet bovendien te melden dat Ferhat G. een Nederlands-Turkse kickbokser is.

Beide mannen kwamen in het vizier toen ze in een professionele opblaasboot voeren - dus niet in zo'n lullig ding die je zelf aan je lippen kunt opblazen, maar een krachtig vaartuig. De kustwacht wilde het duo controleren, maar moest de achtervolging inzetten toen de boot ervandoor zou zijn gegaan. De Nederlandse Ferhat G. zou degene zijn geweest die uit de boot sprong, de Britse Bruce K. bleef zitten en werd later alsnog in het bootje aangehouden.

44 miljoen euro aan coke

Tijdens een doorzoeking ontdekten NCA-agenten een paar flinke pakketten drugs aan de voorzijde van het bootje. Die waren verstopt onder een zeil. Volgens een schatting van de Britse autoriteiten is de straatwaarde van de drugs een slordige 44 miljoen euro.

Vermoedelijk waren beide mannen onderweg naar een grotere boot, om daar de coke over te hevelen op een wat groter schip. Zowel Bruce K (55) als Ferhat G. (31) wordt verdacht van grootschalige drugssmokkel. Waarschijnlijk moeten ze deze week nog komen opdraven bij de Britse rechtbank, waarna ze mogelijk jarenlang achter de tralies verdwijnen. Mits ze schuldig worden bevonden natuurlijk.

De NCA noemt de arrestaties en drugsvondst 'een enorm verlies voor de georganiseerde misdaadgroep die betrokken is bij het smokkelen naar het Verenigd Koninkrijk'.

Misdaad
  • Crimesite
  • NCA