Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Belgische kickbokser Jamal Ben Saddik opgepakt in onderzoek naar drugsconflict'

Het rommelt al langer rond de Antwerpse vechtsporter.

Jamal Ben Saddik

De Belgische concurrent van Rico Verhoeven, Antwerpenaar Jamal Ben Saddik, is aangehouden. Dat schrijven diverse media. Zijn aanhouding heeft volgens de berichten te maken met een onderzoek naar een conflict in de onderwereld. Een ontvoering/mishandeling, om precies te zijn.

Het vermeende slachtoffer is een Antwerpse havenarbeider. Deze havenarbeider zou volgens de Gazet van Antwerpen 'in het drugsmilieu al vaker beschuldigd zijn van oplichting'. In dit geval zou de man betaald zijn voor het uithalen van een partij coke. Maar omdat hij dit zou hebben nagelaten, werd hij opgewacht door een 'criminele bende' die hem ontvoerd en mishandeld zou hebben.

Rol Ben Saddik

Wat de verdenking tegen de Belgische topvechter precies is, is volgens de Gazet onduidelijk. De Telegraaf schrijft echter dat Ben Saddik ervan verdacht wordt de opdracht tot het ontvoeren en mishandelen van de havenarbeider te hebben gegeven. De Belgische justitie heeft nog niet op de zaak gereageerd.

Vaker gelinkt aan onfrisse zaken

Het is zeker niet de eerste keer dat Jamal Ben Saddik in verband wordt gebracht met de onderwereld. Enkele jaren terug vonden er meerdere aanslagen en explosies plaats bij panden van Saddik of zijn familieleden.

Eind 2022, bijvoorbeeld, ging er een bom af bij Jamals sportschool in Antwerpen. De daders lieten met graffiti een boodschap achter: "Dood JBS Dede Dief." 'Dede' betekent 'dood' en de afkorting 'JBS' staat logischerwijs voor Jamal Ben Saddik. Klare taal dus.

Volgens verschillende Belgische media zouden de aanslagen te maken kunnen hebben met een drugsconflict. Zo schreef het Belgische Nieuwsblad dat Jamals broer 'Urbanus' volgens meerdere bronnen beschuldigd wordt van het verduisteren van een lading cocaïne.

Jamal Ben Saddik heeft altijd elke betrokkenheid bij het criminele circuit ontkend. Toch wordt de kickbokser nog vervolgd in meerdere zaken. Enkele weken terug kreeg de kickbokser nog een veroordeling aan zijn broek voor witwassen en oplichting. De rechtbank van Antwerpen legde Ben Saddik daarvoor 40 maanden cel op, plus een boete van 40.000 euro. De kickbokser liet weten in hoger beroep te gaan.

Misdaad
  • Gazet van Antwerpen, de Telegraaf
  • NL Beeld / Proshots