Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rodney G.: van succesvol kickbokser en acteur naar verdachte van reeks brute verkrachtingen

Gister ging de zaak officieel van start en inmiddels heeft het OM de strafeis bekendgemaakt.

Rodney G.

De Nederlandse ex-kickbokser, acteur en stuntman Rodney G. heeft zojuist te horen gekregen dat er een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 10 jaar tegen hem wordt geëist wegens een reeks brute verkrachtingen.

Wie is Rodney G.?

Het ging Rodney G. jarenlang voor de wind. De ex-kickbokser en MMA-vechter was behoorlijk succesvol als professioneel vechtsporter en sleepte zelfs meerdere titels binnen. G. groeide in Amsterdam-Zuidoost dan ook uit tot local hero. Iemand die door hard werken de top bereikte, en zich daarna inzette voor het Leger des Heils en de lhbtq-gemeenschap.

Maar daar bleef het niet bij. Zijn successen als professioneel topsporter bleken slechts een springplank te zijn voor een behoorlijk vruchtbare carrière in de filmindustrie, zowel nationaal als internationaal. Zo speelde Rodney onder andere een rolletje in de film Suriname en de NPO-productie Vechtershart. En G. wist het in 2017 zelfs te schoppen tot stuntdubbel van Samuel L. Jackson (Pulp Fiction, The Avengers en meer) voor de film The Hitman's Bodyguard.

'Man met twee gezichten'

Zijn imago liep echter flinke deuken op toen hij beschuldigd werd van een reeks gewelddadige verkrachtingen. Zeven vrouwen meldden zich, waarvan er zes daadwerkelijk aangifte deden - de eerste in december 2020. Inmiddels zit G. al een tijd vast.

Wat betreft de beschuldigingen: die zijn vrij heftig. De vrouwen zouden Rodney G. hebben ontmoet toen ze in een kwetsbare periode zaten. G. werkte als personal trainer en zou in die hoedanigheid een relatie met sommigen van hen ze zijn aangegaan. Volgens de vermeende slachtoffers leek alles in eerste instantie koek en ei, totdat de ex-kickbokser zeer gewelddadig gedrag begon te vertonen. Het zou gaan om brute verkrachtingen, doodsbedreigingen en zelfs pogingen tot doodslag. Tijdens de gewelddadige verkrachtingen gebruikte G. zelfs voorwerpen - o.a. een zweep - aldus een van de vrouwen. Een ander vermeend slachtoffer zou gedwongen zijn om urine te drinken.

10 jaar onvoorwaardelijk

Volgens de officier van justitie is er genoeg bewijs om te stellen dat Rodney G. meerdere slachtoffers heeft verkracht en mishandeld. Zij spreekt zelfs van poging tot doodslag omdat de ex-kickbokser de keel van sommige vrouwen zou hebben dichtgeknepen. De eis van het OM is 10 jaar onvoorwaardelijke celstraf. G. zelf ontkent alle beschuldigingen, al geeft hij wel toe dat er sprake is geweest van "ruwe seks". De rechter doet over twee weken uitspraak.

Misdaad
  • AD, LC, RTL Boulevard
  • Patrick van Emst/Brunopress.nl