Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ook Sony laat Lil Kleine vallen

Het gloednieuwe platencontract met Lil Kleine gaat de prullenbak in.

Ook Sony laat Lil Kleine vallen

Nadat eerder Spotify en Top Notch al bekendmaakten dat ze niet langer zouden samenwerken met Lil Kleine, heeft nu ook Sony afscheid genomen van de rapper. De platenmaatschappij, die eerder 3 miljoen euro voorschot aan Lil Kleine gaf, maakte dat zondag bekend in een verklaring. “Sony Music neemt de aantijgingen tegen Lil Kleine zeer serieus en tolereert op geen enkele manier het gedrag dat te zien is op de beelden die rondgaan op sociale media”, laat het bedrijf weten.

Mishandeling

Op zondag 13 februari plaatste Yvonne Coldeweijer een video op haar Instagram-account waarop te zien is dat Lil Kleine zijn vriendin Jaimie Vaes mishandelt. Op de beelden is te zien dat het stel ruzie maakt. De rapper trekt Jaimie daarbij uit een auto en klemt daarna haar hoofd tussen de deur. Hij werd later die avond aangehouden bij zijn eigen woning.

Woensdag moest de rapper voor de rechter-commissaris verschijnen, die besloot hem vrij te laten. Het Openbaar Ministerie ging tegen de vrijlating in beroep. Zij zouden liever zien dat de rapper achter slot en grendel blijft in afwachting van het onderzoek. Het OM heeft laten weten dat ze Lil Kleine verdenken van mishandeling en/of zware mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes.

Ibiza

Lil Kleine kwam vorig jaar nog in het nieuws, omdat hij zijn vriendin mishandeld zou hebben in hun hotelkamer op Ibiza. Jaimie deed aangifte en de rapper ging een nacht de cel in. Later bracht het stel een video uit, waarin ze samen ontkenden dat er sprake was geweest van geweld. De aangifte was op dat moment al ingetrokken.

Sony besloot na het nieuws over die eerste mishandeling toch een samenwerking aan te gaan met de rapper. Samen produceerden nieuwste album van Lil Kleine, Ibiza Sories. Daarin rapt hij onder andere over de vermeende mishandeling.

Nieuws
  • BrunoPress