Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

John van den Heuvel: 'Marco verdient een tweede kans'

Niet iedereen zal het met de misdaadverslaggever eens zijn, maar John van den Heuvel is van mening dat Borsato sowieso een tweede kans verdient. Zelfs als hij straks schuldig wordt bevonden.

Marco Borsato

D'r is een hoop gebeurt sinds de beruchte BOOS-aflevering, waarin diverse betrokkenen van The Voice of Holland worden beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. In de uitzending draaide het vooral om vier vermeende schuldigen: Ali B, Jeroen Rietbergen, een cameraman en Marco Borsato.

Het verschil tussen de aantijgingen tegen Borsato en die tegen de andere heren is echter dat de zanger wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag ten opzichte van kinderen.

'Verschrikkelijk voor zijn gezin'

Misdaadjournalist John van den Heuvel heeft zich in weekblad Weekend uitgelaten over de situatie rondom de voormalig Voice-coach.

"Ik heb vooral de andere kant van het verhaal gehoord, hoe het voor de familie is van iemand die aangifte heeft gedaan", aldus Van den Heuvel. "En natuurlijk voor de jonge vrouw, voor haar is het helemaal ellendig."

Toch deinst hij er niet voor terug enigszins in de bres te springen voor de zanger en zijn familie. "Het is een zaak die alleen verliezers kent", stelt hij. "In die situatie heb ik ook gedacht: hoe verschrikkelijk moet dat zijn voor zijn gezin?"

Tweede kans

Van den Heuvel was naar eigen zeggen altijd "bewonderaar en fan" van Borsato. Dat ligt nu wel wat anders, geeft hij toe. Al schrijft hij de zanger ook niet helemaal af, zelfs "als de rechter straks zegt dat hij schuldig is en dat hij inderdaad ontoelaatbare dingen heeft gedaan waarvoor hij gestraft moet worden", aldus de oud-politieagent. "Iedereen verdient een tweede kans."

Voor een bekende Nederlander ligt het volgens hem ook wat anders. Dan ben je al snel een held als alles goed gaat, maar de "grootste boef die er rondloopt" als er zaken gebeuren die niet door de beugel kunnen, stelt Van den Heuvel. "Met dat verschijnsel heb ik wel moeite."

Ernstig

Haalt niet weg dat ook Van den Heuvel de situatie verschrikkelijk vindt. "Sterker nog, het is echt héél ernstig", benadrukt hij. Maar aan het eind van de rit vindt de misdaadjournalist vooral dat het aan de rechter is om een oordeel te vellen over het vermeende wangedrag. John laat zich verder dan ook niet uit over de vraag of Borsato wel of niet schuldig is, maar zegt wel dat "Marco heel wat uit te leggen heeft".

Entertainment
  • Shownieuws, Weekend
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl