Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wendy van Hout onthult hoeveel knaken Peter Gillis voor Massa is Kassa krijgt

Verdient de Brabander nog wat aan zijn tv-optredens? Zijn vriendin verklapt welke afspraak Gillis heeft met tv-producent Talpa.

Peter Gillis

Massa is Kassa draait alweer z'n 12e seizoen op SBS6. In 2020 was de eerste aflevering te zien van het programma waarin Peter Gillis en zijn familie gevolgd worden. De Brabander is de baas van de Oostappen-groep, dat bestaat uit een groot aantal Nederlandse en Vlaamse vakantieparken.

In eerste instantie was de show een kijkcijferkanon, maar inmiddels trekt het programma rond de 400.000 kijkers per aflevering. Dat zijn natuurlijk nog steeds honderdduizenden mensen, maar de cijfers zijn ook weleens ruim twee keer zo hoog geweest. De populariteit van Gillis en kornuiten lijkt dus af te brokkelen.

Pegels

Maar wat krijgt Peter eigenlijk voor zijn optredens in de tv-show? Volgens RoddelPraat voelde AXED Peters huidige vriendin Wendy van Hout aan de tand en vroeg haar wat ze ervan vindt dat Gillis zo gigantisch rijk is. "Als je zielsverwant met iemand bent, dan is het geld helemaal niet belangrijk en het speelt ook helemaal geen rol", aldus Van Hout. De Brabantse gaf echter toe dat Peter en zijn bankrekening lastig los van mekaar te zien zijn. Hij heeft nou eenmaal een hoop knaken. Wendy: "Ik vind het ook wel leuk."

En daar heeft mevrouw natuurlijk gelijk in. Liever een Peter met wat miljoentjes op de bank dan enkel een Peter op de bank. Op de vraag wat ze betaald krijgen voor Massa is Kassa van Talpa, antwoordde ze kort: "Nul, niks, Peter zegt altijd dat die niks om geld geeft."

Kortom, als dit waar is, lijkt Peter vooral mee te doen aan het programma om een BN'er te worden. En om zijn parken wat gratis promotie te geven, al geldt dat laatste binnenkort niet meer; Peter stopt met het uitbaten van zijn Nederlandse vakantieparken. Het beheer van alle negen parken op Nederlandse bodem wordt overgenomen. Hij gaat wel verder met zijn Vlaamse parken, maar wel onder een andere naam.

Ophef

Die beslissing lijkt samen te hangen met alle ophef rondom Gillis en zijn parken. Er was een hoop gedonder met vergunninge. Bovendien werd Peter vervolgd wegens vermeende belastingfraude en zijn er meer vermoedens van schimmige praktijken. Daarnaast loopt er ook nog een zaak tegen de Brabander - ex Nicol Kremers deed aangifte van tien gevallen van mishandeling.

Entertainment
  • RoddelPraat, AXED
  • NL Beeld / Heukers Media