Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Emile Ratelband over Marco Borsato: 'Hij heeft het niet gedaan'

Sinds Borsato zwaar onder vuur ligt wegens vermeend kindermisbruik zijn er niet veel mensen die voor hem opkomen. Emile wel. Meneer Tsjakka is ervan overtuigd dat de zanger onschuldig is. 'Het is een lieve gozer.'

Ratelband

Half december deed een 22-jarige vrouw aangifte tegen Marco Borsato, omdat de zanger haar vanaf haar 15e zou hebben misbruikt. Volgens De Telegraaf was Borsato bevriend met de ouders van het meisje. Toen haar vader overleed, zou hij een soort ‘pleegvader’ voor het kind geworden zijn. Het OM neemt de zaak serieus en geeft deze zelfs voorrang, vanwege de ‘enorme maatschappelijke impact’ van de zaak omdat de verdachte een bekend persoon is.

Inmiddels is duidelijk dat Marco zelf ook een aangifte heeft ingediend tegen de vrouw die hem heeft beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. De zanger doet aangifte van valse aangifte, smaad en laster.

Ratelband

Sinds de geest uit de fles is, borrelen her en der meer negatieve verhalen naar boven over de zanger. Mensen die het voor hem opnemen zijn echter schaars.

In een interview met Story laat Emile Ratelband als een van de weinigen weten wél achter Borsato te staan. "Hij moet naar buiten komen met zijn verhaal", zegt hij. "Zij zegt dat hij aan haar heeft gezeten, hij moet vertellen dat het niet zo is. Waarom moet zij wel worden geloofd en Marco niet?"

'Lieve gozer'

Waarom de entrepreneur denkt dat Marco Borsato onschuldig is? "Het past niet bij zijn karakter. Het is een lieve gozer. Hij schurkt tegen het vrouw-zijn aan", beredeneert Ratelband. "Je kunt je goed voorstellen dat als hij bij jou op visite is hij zijn arm om je dochter heenslaat. Of om je vrouw, zoals in dit geval omdat een meisje haar vader kwijt is of een vrouw haar man."

Ook haalt de positiviteitsgoeroe de muziek van de Nederlandse zanger met Italiaanse roots aan. Ratelband zegt dat Borsato alleen maar zo kan zingen zoals hij zingt omdat hij "écht zo is".

Tot slot richt Mister Tsjakka zich tot de man die onder vuur ligt: "Marco je staat niet alleen. Ik sta achter je!"

Entertainment
  • Story
  • Get in the Picture / Brunopress.nl