Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

John van den Heuvel over grensoverschrijdend gedrag Mick van Wely: ‘diep teleurgesteld’

De misdaadjournalist is geschokt door het gedrag van zijn collega.

John van den Heuvel over grensoverschrijdend gedrag Mick van Wely: ‘diep teleurgesteld’

Misdaadjournalist Mick van Wely is door Mediahuis Nederland op de vingers getikt na diverse meldingen van grensoverschrijdend gedrag. De verslaggever is tijdelijk op non-actief gezet en krijgt de komende tijd onder professionele begeleiding om aan zichzelf te werken. “Ik realiseer mij dat ik met mijn handelen grenzen heb overschreden en bied daarvoor mijn excuses aan”, reageerde hij in een persverklaring.

John van den Heuvel is niet te spreken over het gedrag van zijn collega. "Het is erg betreurenswaardig dat vrouwelijke collega’s van de redactie van De Telegraaf - van wie ook ik de namen niet ken - onheus bejegend zijn door grensoverschrijdend gedrag", geeft John aan in een reactie op de site van RTL Boulevard. "Ik ben diep teleurgesteld en denk op de eerste plaats aan de collega’s die hiermee zijn geconfronteerd. Verder zit ik net als veel andere collega’s met de nodige vragen, nadat ik zeer onlangs summier op de hoogte ben gesteld.”

"Mick en ik hebben de afgelopen jaren veel meegemaakt en stonden soms onder extreme druk als gevolg van ernstige bedreigingen en beveiligingsmaatregelen. Ik wil Mick daarom nu niet laten vallen, maar mijn samenwerking met hem wordt de komende tijd opgeschort. Dat is verdrietig maar het is onder deze omstandigheden helaas onvermijdelijk."

Sancties

Mediahuis Nederland heeft inmiddels aangegeven dat er sancties opgelegd aan Van Wely. Hoofdredacteur Paul Jansen van De Telegraaf laat weten dat er ‘passende maatregelen zijn getroffen om een herhaling te voorkomen en er is nazorg aangeboden aan de melders.’

Misdaad
  • Paul Tolenaar