Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ali B ook verdacht van verkrachting in Marokko, rapper in juni voor de rechter

Het was een tijdje stil rondom de zaak tegen de rapper en voormalig TVOH-coach, maar inmiddels is er meer bekend.

Ali B

In de uitzending van BOOS over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice of Holland waren er een aantal ontzettend zware beschuldigingen aan het adres van rapper Ali B. Er volgden een aantal aangiftes voor aanranding en zelfs verkrachting. Zelf heeft hij de aantijgingen via sociale media een aantal keren ontkend. Verder is hij sinds de beschuldigingen grotendeels buiten de spotlights gebleven.

Datum bekend

Nadat de aangiftes werden gedaan, bleef het daarom een tijdje stil rondom de rapper en alle aantijgingen. Tot vandaag. Het OM heeft namelijk een bericht online gezet, met daarin onder andere de datum waarop Ali B voor de rechter moet verschijnen.

"In maart 2023 heeft het Openbaar Ministerie kenbaar gemaakt een inmiddels 42-jarige man uit Almere te gaan vervolgen voor zedenfeiten met drie meerderjarige vrouwen", valt er te lezen. "De inhoudelijke behandeling van deze zaak vindt naar verwachting plaats op 12 en 13 juni 2024 bij de rechtbank in Haarlem."

Vermeende verkrachting in Marokko

In het bericht van het OM staat verder de beschrijving van de verdenkingen tegen de gevallen tv- en muziekster: "Verkrachting (augustus 2018 te Heiloo), aanranding (mei 2018 te Amsterdam) en verkrachting (april 2014 te Marokko)." Het laatstgenoemde feit betreft zangeres Ellen ten Damme, meldt RTL Boulevard. Ten Damme zegt slachtoffer te zijn geworden van de rapper tijdens opnames van het TROS-programma Ali B en de Muziekkaravaan.

De verdenking van aanranding is volgens justitie 'gerelateerd aan het televisieprogramma The Voice of Holland'. B's advocaat Bart Swier heeft inmiddels gereageerd tegen het ANP. Swier noemt de boodschap dat een van de zedenfeiten met The Voice te maken zou hebben 'feitelijke onzin'. Volgens hem deed de vrouw in 2013 mee aan het programma, terwijl de vermeende aanranding in 2018 zou hebben plaatsgevonden.

De advocaat weet verder te melden dat Ali B 'blij' is dat er een datum staat voor de zaak.

Misdaad
  • ANP, de Telegraaf
  • NL Beeld / Patrick van Emst