Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zaak rond achtervolging John van den Heuvel geseponeerd

Het OM gaat de man die John van den Heuvel leek te achtervolgen niet doorzetten. Het bleek uiteindelijk om een misverstand te gaan.

Zaak rond achtervolging John van den Heuvel geseponeerd

De man, die in januari aangehouden werd op de A2, is eerder al vrijgelaten. Destijds werd hij nog wel gezien als verdachte in het onderzoek. De politie en beveiligers van John van den Heuvel hadden het idee dat de man de misdaadverslaggever probeerde te achtervolgen. Die vermoedens werden versterkt na de vondst van een bivakmuts en meerdere telefoons, waaronder mogelijk een cryptotelefoon in de auto van de verdachte.

Verdachte situatie

Het gebeurt wel vaker dat iemand de auto van de misdaadverslaggever achtervolgt, omdat John met een veiligheidscolonne rijdt en mensen daardoor nieuwsgierig zijn naar de passagier in de auto. “De politie heeft daar zo’n stopbordje voor, een display die aan de achterkant openklapt: politie, afstand houden alstublieft”, vertelde de misdaadverslaggever laats bij het radioprogramma van Gerard Ekdom. “Dan doen 99 van de 100 mensen dat ook. En deze man bleef als een idioot doorrijden.”

“Als ik dat dan ook nog koppel aan het feit dat deze man in het Marengo-proces in het verleden door de groep rond Taghi is benaderd om allerlei klusjes uit te voeren, dan vind ik dat een ander verhaal dan dat het een toevallige werknemer zou zijn.”

Onschuldig

Uiteindelijk blijkt het verhaal van de toevallige werknemer toch te kloppen. Volgens het OM is de man ‘ten onrechte verdacht van het voorbereiden van ernstige strafbare feiten’. De bivakmuts zou hij gebruiken voor zijn installatiewerk, waarbij hij vaak kruipruimtes binnen moet gaan. Volgens de advocaat van de verdachte, Veerle Hammerstein, was er bovendien geen sprake van strafbare goederen in de auto van de man. Zij ontkent dat de man in bezit zou zijn van een cryptotelefoon.

In gevaar

Hoewel de man onschuldig is, geeft het OM aan dat de arrestatie en aanvankelijke verdenking ‘op goede gronden’ waren gebaseerd. De misdaadverslaggever loopt daadwerkelijk gevaar en is om die reden al meerdere keren maandenlang afwezig geweest bij RTL Boulevard, het programma waar hij als vaste gast aan tafel zit. Ook na de aanslag op Peter R. de Vries werd de beveiliging rond Van den Heuvel aangescherpt.

Misdaad
  • RTL Boulevard
  • Pro Shots