Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Spaanse politie: Nederlands echtpaar runt drugsnetwerk aan de Costa del Sol

Via de post werden de drugspakketten door heel Europa verstuurd.

Spanje

Een Nederlandse vrouw en man zijn in Spanje opgepakt omdat ze vermoedelijk de leiding hadden over een drugsnetwerk aan de Costa del Sol. Naast het echtpaar zijn er nog meer Nederlanders in de boeien geslagen op verdenking van betrokkenheid bij de schimmige zaakjes, waaronder twee 'luitenanten'. Zij zouden gefungeerd hebben als belangrijke schakels binnen het netwerk.

'Snoepmaffia'

De vermeende criminele organisatie wordt door diverse media ook wel de 'snoepmaffia' genoemd, omdat de handelswaar zou bestaan uit snoep met drugs erin. De zoetigheden werden ergens anders gekocht en in een soort fabriekje ingespoten met bijvoorbeeld thc, aldus de Spaanse politie. De drugssnoepjes werden volgens vervolgens naar allerlei bestemmingen binnen Europa verstuurd.

De organisatie zou meerdere bedrijven gebruikt hebben voor de logistiek en het witwassen van de opbrengsten. Naast de vijftien arrestaties die werden verricht, trof de Spaanse politie ook andere drugs zoals coke en 3mmc, wapens, luxe auto's en cash geld aan.

Luxe leven

Het Nederlandse echtpaar dat aan het hoofd zou staan van de organisatie kreeg de afgelopen tijd zo'n 1,5 miljoen euro bijgeschreven op hun rekening. Dat geld zouden ze naar eigen zeggen verdiend hebben met de verkoop van chemische grondstoffen en vitamine- en sportproducten, aldus Crimesite.

Volgens de misdaadsite leidden de Nederlanders een luxe leventje aan de Costa del Sol. Ze bezitten vastgoed, hebben een sportschool en harkten volgens de verdenkingen een hoop geld binnen met de drugshandel.

Belgisch pakketje

De Spaanse opsporingsdiensten kwamen de vermeende criminele organisatie op het spoor na een belletje uit België. Daar was een Nederlandse gepakt met een postpakketje vol 3mmc, de designerdrug die ook wel bekend is onder de naam 'poes'. Tijdens het onderzoek werd een compleet en complex netwerk blootgelegd, bestaande uit allerlei opslagplaatsen en bedrijven.

Misdaad
  • Crimesite, de Telegraaf
  • Policía Nacional, Guardia Civil