Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wie is Karim B. alias 'Taxi', de op de vlucht geslagen 'aartsrivaal van Taghi'?

De Marokkaans-Nederlandse Karim B. werd afgelopen januari door de Spaanse politie opgepakt in Marbella, maar lijkt nu van de aardbodem verdwenen.

Karim B.

De Spaanse autoriteiten hebben geen flauw idee waar Karim B. alias 'Taxi' is. Het vermeende mocro maffia-kopstuk werd begin 2024 opgepakt in het mondaine Marbella, waar niet alleen sterren vertoeven, maar ook criminelen genieten van luxe villa's, uitstekende restaurants en een heerlijk zonnetje.

B. werd opgepakt omdat de Spaanse justitie hem ziet als een belangrijk onderwereldfiguur. Iemand die aan het hoofd zou staan van een serieuze drugsbende die in meerdere Spaanse steden actief zou zijn. De organisatie zou zich volgens het Spaanse OM bezighouden met de import van coke en witwassen.

Spoorloos

Naast 'Taxi' werden in januari ook vijf andere verdachten opgepakt. Daarnaast werd er voor maar liefst 50 miljoen aan panden, sieraden, cash en vuurwapens in beslag genomen. Nederland vroeg om uitlevering, maar dat werd geweigerd. De Spanjaarden wilden hem eerst zelf vervolgen. Ondanks dat kwam B. al vrij snel na zijn arrestatie op borgtocht vrij. De Marokkaanse Nederlander kreeg wel een meldplicht opgelegd.

In Spanje verbleef 'Taxi' op een 'goed beveiligde compound', schrijft de Telegraaf. Volgens de krant kwam misdaadverslaggever John van den Heuvel hem zelfs nog tegen tijdens opnames voor zijn Videoland-productie De Jacht op de Mocromaffia. In die tijd zou B. zich nog wel aan zijn meldplicht hebben gehouden.

Maar inmiddels meldt diezelfde krant dat B. gevlogen is. De Marokkaanse Nederlander meldt zich niet meer bij de autoriteiten en is mogelijk gevlucht naar Marokko.

Broer van geliquideerde Samir B. alias 'Scarface'

Karim B. is de oudere broer van wijlen Samir B. alias 'Scarface'. Deze Samir werd volgens het AD gezien 'als een van de eerste 'cokemiljardairs'. Het broertje van Karim B. werd in 2014 echter op brute wijze geliquideerd in een Spaans restaurant in Benahavis. Er bestaan vermoedens dat hij het aan de stok had met Ridouan Taghi en Rico 'De Chileen'.

Justitie gaat er vanuit dat oudere broer Karim B. daarna in het vizier kwam van zijn concurrenten binnen het drugsmilieu. Politie en justitie baseren die vermoedens op onderschepte PGP-berichten waaruit zou blijken dat hij op een dodenlijst stond. Er zou zelfs een mislukte aanslag op hem hebben plaatsgevonden in Dubai.

Misdaad
  • de Telegraaf, AD
  • Policía Nacional