Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vader Barcelona-talent Lamine Yamal neergestoken, drie verdachten opgepakt

De vader van EK-ster en Barcelona-talent Lamine Yamal is neergestoken. Inmiddels zijn er drie verdachten ingerekend.

Lamine Yamal

Het drama vond woensdagavond plaats op een parkeerplaats in Mataró, een Catalaans stadje aan de oostkust van Spanje. Daar werd Mounir Nasraoui (35), de vader van Lamine Yamal, neergestoken. Dat zou gebeurd zijn tijdens een ruzie. Volgens meerdere Spaanse media heeft Nasraoui de nacht in het ziekenhuis doorgebracht, maar is hij buiten levensgevaar.

Over de aanleiding van de steekpartij is niet heel veel bekend. Een aantal Spaanse kranten schrijft wel dat het om een uit de hand gelopen (buren)ruzie gaat. Een soort afrekening na een eerder conflict. Nasraoui zou dus al mot met de daders hebben gehad op het moment dat hij werd neergestoken.

Verdachten opgepakt

Drie verdachten zijn inmiddels ingerekend, naar een vierde verdachte wordt nog gezocht. Naar verluidt hebben meerdere personen de steekpartij zien gebeuren. De politie is dan ook een getuigeonderzoek gestart.

Lamine Yamal

Lamine Yamal, de zoon van slachtoffer Mounir Nasraoui, groeide afgelopen EK uit tot internationale superster. Hij schitterde al regelmatig bij zijn club FC Barcelona, maar maakte in Duitsland ook de verwachtingen waar in dienst van de Spaanse nationale ploeg.

Yamal werd zelfs de jongste doelpuntenmaker ooit op een eindtoernooi. Op het moment dat de aanvaller de bal in de halve finale tegen Frankrijk met zijn linkerbeen in de kruising krulde was hij slechts 16 jaar en 362 dagen oud. Enkele dagen erna vierde Yamal zijn 17de verjaardag. Voordat de Spaanse voetballer het record verbrak was had de Braziliaanse legende Pelé het record van jongste doelpuntenmaker op een EK of WK op zijn naam.

Tijdens het toernooi in Duitsland stond ook Yamals relatief jonge vader regelmatig in de schijnwerpers. Nasraoui zat elke wedstrijd op de tribune en zag hoe zijn zoon Europees kampioen werd. "Bedankt dat je mij de gelukkigste vader ter wereld maakt", schreef hij op Instagram over de wereldprestatie van Lamine Yamal.

Nieuws
  • AD e.a.
  • NL Beeld / Proshots