Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Anouar T. - neef Ridouan Taghi - krijgt fors lagere straf dan door OM geëist

Anouar T. is veroordeeld voor cokehandel. Zijn straf valt echter een stuk lager uit dan de 6 jaar die het OM geëist had. 

Anouar

Vandaag heeft de rechtbank in Zwolle Anouar T. tot 8 maanden cel. Dit gebeurde in 26Heywood, een zaak die draait om een onderschepte lading cocaïne in de haven van Antwerpen. Kort nadat de drugs werden ontdekt en in beslag werden genomen, appte Anouar zijn nicht dat hij '800.000 heeft verloren'. Volgens de recherche komt het bedrag overeen met de 'groothandelsprijs' van de lading van zo'n 22 kilo.

Het Openbaar Ministerie eiste 6 jaar cel tegen T., maar omdat de rechter niet alle feiten bewezen acht, valt de straf fors lager uit. T. moet 8 maanden zitten voor zijn betrokkenheid bij de in beslag genomen cocaïne.

26 jaar cel

Anouar moet waarschijnlijk een stuk langer zitten dan de 8 maanden cel die hij in de cokezaak kreeg. Op 15 maart werd hij namelijk al tot 26 jaar cel veroordeeld wegens zijn betrokkenheid bij de moord op Derk Wiersum. Op 18 september 2019 werd de advocaat geliquideerd bij zijn woning in Amsterdam-Buitenveldert.

Wiersum was de advocaat van Nabil B., kroongetuige in het Marengo-proces - in deze megazaak werd Anouars neef Ridouan T. tot levenslang veroordeeld.

Anouar werd in maart 2024 tot 26 jaar veroordeeld in de Wiersum-zaak, omdat justitie en de rechter bewezen achten dat hij een rol had in de moord op de advocaat. Hij stond volgens de veroordeling aan het hoofd van een criminele organisatie die auto's jatte en opsloeg. Met een van die auto's werden voorverkenningen gedaan in de omgeving van Wiersum. Terwijl zijn telefoon werd afgetapt, sprak T. bovendien over de mogelijkheid dat hij gezocht werd voor de moord.

Er werden binnen deze zaak nog 8 andere personen veroordeeld tot celstraffen tussen de 208 dagen en 7 jaar. Anouar T. kreeg een straf opgelegd van tientallen jaren, maar gaat in beroep tegen die uitspraak.

Misdaad
  • Hart van Nederland
  • Adobe Stock