Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

John van den Heuvel reageert op incident bij A2

De misdaadverslaggever heeft in het radioprogramma van Gerard Ekdom uitgebreid verteld over het incident dat vorige week plaatsvond op de A2.

John van den Heuvel reageert op incident bij A2

Afgelopen donderdag werd John van den Heuvel tijdens een rit over de A2 plotseling van de weg afgehaald en door de politie in veiligheid gebracht. Een 36-jarige man in een zwarte Audi RS3 zou de misdaadverslaggever hebben achtervolgd. De man werd gearresteerd en zat korte tijd vast. Inmiddels is hij vrijgelaten, maar geldt hij nog wel als verdachte in het onderzoek.

John van den Heuvel liet zelf tot nu toe nog weinig los over het incident. Wel kwam er al een uitgebreide reactie van Veerle Hammerstein, de advocate van de verdachte. Volgens haar zou haar cliënt onschuldig zijn. Hoewel hij met 200 km/u achter Van den Heuvel aanreed, en later een bivakmuts en crypto-telefoon bij zich bleek te hebben, zou hij niks met de misdaadverslaggever te maken hebben. Het verhaal van Hammerstein zorgde op social media voor veel verontwaardigde reacties.

Vreemd

Gerard Ekdom besloot in zijn radioprogramma te bellen met Van den Heuvel, zodat de misdaadverslaggever zijn verhaal kon doen. “Ik vind het echt raar dat die advocaat zegt: mijn client kwam gewoon van zijn werk en hij had in zijn broodtrommeltje een bivakmuts zitten, omdat hij in kruipruimten moet zijn”, reageerde Van den Heuvel.

Het gebeurt wel vaker dat iemand de auto van de misdaadverslaggever achtervolgt, omdat hij met een veiligheidscolonne rijdt en mensen daardoor nieuwsgierig zijn naar de passagier in de auto. “De politie heeft daar zo’n stopbordje voor, een display die aan de achterkant openklapt: politie, afstand houden alstublieft. Dan doen 99 van de 100 mensen dat ook. En deze man bleef als een idioot doorrijden”, vertelde de misdaadverslaggever.

“Als ik dat dan ook nog koppel aan het feit dat deze man in het Marengo-proces in het verleden door de groep rond Taghi is benaderd om allerlei klusjes uit te voeren, dan vind ik dat een ander verhaal dan dat het een toevallige werknemer zou zijn.”

Onderzoek

De misdaadverslaggever heeft er verder vrede mee dat de verdachte op dit moment op vrije voet is. “Het onderzoeksteam van de politie en het Openbaar Ministerie heeft het allemaal uitvoerig onderzocht en is nog steeds bezig met onderzoek. Als er dan onvoldoende bewijs is om hem langer vast te houden, dan moet je zo’n verdachte laten gaan, daar kan ik me ook volledig in vinden.”

Misdaad
  • BrunoPress